STAVANGER (Aftenbladet): Etter storspill for det islandske landslaget bekrefter Jon Dadi Bödvarssons agent at utenlandske klubber viser stor interesse for angriperen.

— Flere klubber har sett ham i aksjon både for Viking og landslaget. Interessen er absolutt der, men det har foreløpig ikke endt opp i noe konkret, sier Magnus Agnar Magnusson til Aftenbladet.

Den islandske agenten har også Sverrir Ingason, Björn Daniel Sverrisson og Indridi Sigurdsson i sin stall. Men det er Jon Dadi Bödvarssons prestasjoner gjennom tre strake seier i EM-kvalifiseringen som har vakt størst oppmerksomhet.

Prat etter sesongen

Ikke bare fordi Viking-angriperen har spilt meget bra mot nasjoner som Nederland og Tyrkia, men også fordi han blir foretrukket foran eliteseriens toppscorer, Vidar Örn Kjartansson (25 mål), med flagget på brystet. Dessuten er Bödvarsson bare 22 år gammel og har framtiden foran seg.

Bödvarsson har ett år igjen av sin kontrakt i Viking, men partene har allerede diskutert en forlengelse. Lite tyder imidlertid på at islendingen signerer en forlenget avtale med det aller første.

— Bödvarsson har hatt en fin utvikling og blitt en bedre fotballspiller de to årene han har vært i Viking. Etter sesongen skal vi sette oss ned og prate framtid, da vil både forlengelse og andre alternativer bli vurdert. Men dette er ikke en prosess vi ønsker å diskutere i media, understreker Magnusson.

To nye kamper

Island spiller privatkamp borte mot Belgia 12. november. Deretter venter nasjonens fjerde EM-kvalifiseringskampen, borte mot Tsjekkia 16. november. Magnusson bekrefter at de interesserte klubbene også vil være til stede på disse kampene.

Etter det Aftenbladet kjenner til, er det først og fremst klubber i Nederland og Belgia som nå vurderer Jon Dadi Bödvarsson.