BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASEHAMAR 20080406: Vikings Peter Ijeh under eliteseriekampen mellom HamKam og Viking på Briskeby stadion i Hamar søndag.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Foto: Solum, Stian Lysberg
BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASESTAVANGER 20080413:Vikings trener Uwe Rösler var godt fornøyd etter at Viking vant 2-1 i eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Aalesund i Stavanger søndag kveld. Rösler "skyggebokser".Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Foto: Lien, Kyrre
BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASETROMSØ 20080420:Tromsøs Sigurd Rushfeldt forsøker et skudd mot Vikings mål under eliteseriekampen mellom Tromsø og Viking på Alfheim stadion i Tromsø søndag. Til venstre, Vikings Rangvald Soma.Foto Rune Stoltz-Bertinussen / SCANPIX Foto: Stoltz-Bertinussen, Rune
FotballTippeligaen 200820.04.2008Tromsø v VikingFoto: Ingunn Mæhlum, DigitalsportAlexander Ødegaard jubler for Martin Fillos scoring til 0-1 Foto: Ingunn Mæhlum
FotballTippeligaen 200820.04.2008Tromsø v VikingFoto: Ingunn Mæhlum, DigitalsportViking jubler i snøføyka.Andre Danielsen - Uwe Rösler - Jone Samuelsen

Siddisene slapp hjemmelaget kun til én målsjanse i løpet av 90 minutter på Alfheim.

Det fikk selvfølgelig Rösler til å trekke på smilebåndet.

– Det er mange som tror at vi er dårlige i forsvar, men det er ikke mange lag som ikke kommer til å få mål imot seg på Alfheim i år. Vi gir ikke Tromsø mange sjanser, sier Rösler, godt fornøyd med å ta alle tre poegene.

– Det var en veldig tøff og jevn kamp og som sagt så var det godt å få med seg alle tre poengene hjem, sier Viking-treneren.

Les også:

Matchvinneren hyller Ødegaard

Seks minutter før pause fikk Viking kontre. Ødegaard mottok ballen omtrent 20 meter fra TILs mål. Og med en effektiv skuddfinte dro han vekk to TIL-spillere, og kunne dermed dytte ballen til Fillo som kom alene igjennom mot TIL-keeper Sead Ramovic. Det var en fortjent ledelse etter spill og sjanser da dommeren blåste til pause.

– Alexander skal ha mye av æren for målet. Han dro vekk to spillere og serverte scoringen til meg, sier Fillo, som enkelte sendte Viking i ledelsen da han fikk sjansen.

– Jeg husker godt 0-3-tapet vi hadde her tidligere i vinter så vi visste at vi kom til å møte tøff motstand. Derfor hadde vi forberedt oss veldig godt på hva som møtte oss, sier den tsjekkiske 21-åringen.

– Det var mange gode kombinasjoner foran scoringen vår. Det var et flott mål, smiler Viking-trener Uwe Rösler

I snøføyka i 1. omgang var det mot alle spådommer Viking som var best. Gaarde prøvde seg på en suser allerede fire minutter ut i kampen, men ballen gikk så vidt over Ramovic’ mål.

Få sjanser

Begge lå dypt i forsvar og satset på kontringer. Der var også Viking nærmest frempå med Ødegaard. Han fikk skyte fra omtrent 16 meter men ballen stusset inn til TIL-keeperen.

Etter det første kvarteret kom TIL mer med i kampen og produserte noen småfarligheter. Men TIL fikk lite til offensivt og slet veldig med samhandlingen fremover.

Nærmest var Sigurd Rushfeldt da han skrudde et frispark fra drøyt 18 meter over Vikings mur mot korthjørnet, men Nicht var våken og gjorde en god redning.

I 2. omgang prøvde TIL å flytte laget høyere på banen men ble effektivt stoppet av et kompakt Viking-forsvar. I tillegg sprang midtbanen til Viking veldig klokt og dekket alle mellomledd. Dermed klarte ikke TIL å skape en ordentlig målsjanse i 2. omgang noe som betyr at Viking vant fortjent.