SYK: Nederlands stjernespiss Robin van Persie sliter med magen før møtet med Argentina. Her sammen med trener Louis van Gaal. SYK: Nederlands stjernespiss Robin van Persie sliter med magen før møtet med Argentina. Her sammen med trener Louis van Gaal. Foto: NTB scanpix

Magesyk van Persie usikker til semifinalen

Nederland-kaptein Robin van Persie sliter med magetrøbbel, men landslagssjef Louis van Gaal håper å få ham klar til onsdagens VM-semifinale mot Argentina.

En magesyk van Persie måtte tirsdag trene for seg selv. Van Gaal ønsket ikke å risikere spredning i den nederlandske VM-troppen.

Under pressekonferansen senere på dagen sa Nederland-sjefen at han ikke visste om van Persie rekker onsdagens semifinale.

— Jeg tar alle beslutninger i morgen (onsdag), ikke i dag. Vi har mer enn 24 timer på oss. Robin van Persie er en veldig viktig spiller for oss. I utgangspunktet spiller alltid mine kapteiner, men bare hvis han er 100 prosent, sa van Gaal.

Van Persie scoret tre mål for Nederland i løpet av de to første VM-kampene, men Manchester United-stjernen har siden gått målløs av banen.

De Jong skadet

Nigel de Jong har ikke spilt for «Oranje» siden han hinket av banen etter bare ni minutter under 2-1-seieren over Mexico i VM-åttedelsfinalen.

Nederlands medisinske apparat så først for seg at Milan-spilleren kom til å være ute av spill i to til fire uker, men tirsdag fullførte de Jong oppvarmingen på Estádio do Pacaembu i São Paulo. Onsdag spiller Nederland VM-semifinale mot Argentina.

Blir de Jong klar til semifinalen, er det ventet at han får oppgaven med å passe på argentinernes superstjerne Lionel Messi.

Også Aston Villa-stopperen Ron Vlaar deltok på tirsdagens trening. Det har tidligere vært rapporter om at han har slitt med knetrøbbel i oppladningen til kampen mot Argentina.

Nederland skal onsdag kjempe om å ta seg til sin annen strake VM-finale. I 2010 tapte landet 0-1 for Spania etter et sent mål i ekstraomgangene. (©NTB)