Kevin De Bruynes vinnermål på overtid ga Manchester City en svært heldig 2-1-seier over Sevilla i mesterligaen onsdag.

Belgieren fikk en pasning fra Yaya Touré på en kontring, skar inn fra høyre og slo til med et venstrebeinsskudd mellom to motspillere.

Jevgen Konopljanka og hans lagkamerater i Sevilla hadde da herjet med hjemmelaget i to omganger og demonstrert at lag nummer 13 på tabellen i spansk La Liga iallfall onsdag var atskillig bedre enn lederlaget i Premier League.

Sevillas problem var at laget utnyttet sjansene dårlig, og De Bruyne utnyttet det til fulle da han ga City seieren og grep om 2.-plassen i gruppe D.

– Selv om vi ikke gjorde vår beste kamp, jaget vi seier hele veien, og til slutt lyktes vi, sa De Bruyne etterpå.

– Vi viste karakterstyrke i en veldig tett kamp. Vi hadde ingen spisser på benken, men det betalte seg å gi Touré frie tøyler, sa manager Manuel Pellegrini.

Sevilla hadde allerede hatt sju hjørnespark og et stolpetreff da Konopljanka ga laget ledelsen etter en halvtime. Vitolo kom fram på høyresiden og spilte ballen til ukraineren, som scoret kontrollert.

Konopljanka skapte stadig trøbbel for et hjemmeforsvar som viste store svakheter uten Vincent Kompany. Pellegrini har gjort et poeng av å vrake ham etter at Kompany mot City-sjefens vilje spilte for Belgia i EM-kvalifiseringen nylig.

Selvmål

Hjemmelaget hadde flaks med utligningsmålet bare seks minutter etter Sevillas ledermål. Yaya Touré gjorde fint forarbeid og fant Raheem Sterling. Sergio Rico reddet, men på returen gjorde Adil Rami selvmål da han prøvde å hindre Wilfried Bony i å score.

Det var en åpen kamp hvor begge lag satset framover, men det var Sevilla som skapte klart mest. Før pause var Konopljanka nær scoring på innlegg fra Benoit Tremoulinas, men skuddet ble blokkert til corner. Kévin Gameiro holdt på å nikke hjørnesparket i mål, men ballen gikk over.

Enda større var sjansen da Gameiro drøyt ti minutter ut i annen omgang fikk nikke ganske uforstyrret fra seks meter, men heller ikke da fikk han ballen på mål.

Vicente Iborra og innbytter Michael Krohn-Dehli kom til gode muligheter for Sevilla utover i annen omgang. Det så ut som City skulle ta et heldig hjemmepoeng da De Bruyne sørget for at det i stedet ble tre.

Gladbach-poeng

I samme gruppe tok Borussia Mönchengladbach sitt første poeng ved å påføre Juventus det første poengtapet med 0-0 i Torino. Håvard Nordtveit startet på benken, men kom inn og spilte de siste minuttene.

Paul Pogba og Alvaro Morata hadde de beste sjansene for et Juventus-lag som dominerte, men slet med et godt organisert Gladbach-forsvar. Mario Mandzukic mente seg snytt for straffe.

Gianluigi Buffon holdt nullen på dagen da han slo Alessandro Del Pieros rekord i antall spilte minutter for Juve. Del Piero har 48.867 minutter, og Buffon gikk forbi i det 73. minutt onsdag.

Juventus topper tabellen med sju poeng, ett foran Manchester City og fire foran Sevilla, mens Gladbach fortsatt er sist. I neste runde skal City til Andalucía, og da får Sevilla sin sjanse til å revansjere onsdagens tap. (©NTB)