Den nederlandske syklisten Maarten de Jonge (29) hadde planer om å være med på begge de to flygningene til Malaysia Airlines, som i løpet av de siste månedene aldri kom fram til destinasjonen.

I mars ble et Malaysia Airlines-fly (MH370) på vei fra Kuala Lumpur til Beijing savnet over Indiahavet. Flyet med 227 passasjerer og tolv besetningsmedlemmer har ennå ikke blitt funnet.

Torsdag denne uken krasjet et Malaysia Airlines-fly (MH17) på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur i Ukraina. 280 passasjerer og en besetning på 15 omkom.

Ifølge Daily Mail hadde den nederlandske proffsyklisten Maarten de Jonge planer om å være med på begge de to flygningene, men endret reiseplanene like før.

— Det som har skjedd er forferdelig. Det er så mange ofre. Det er helt forferdelig, heter det i en uttalelse fra de Jonge.

Tredje gang

De Jonge sykler til daglig for det malaysiske sykkellaget Terengganu. Han hadde vært i Nederland for å delta i nasjonalt mesterskap på sykkel, da han etter planen skulle ta Kuala Lumpur-flyet fra Amsterdam hjem til Malaysia torsdag.

Noen dager før flygningen endret han derimot billetten til søndag. Det samme gjorde han før den mystiske forsvinningen i mars.

Selv om han bare har vært en billettendring unna to katastrofale flyreiser, viser han ingen frykt.

— Jeg har vært heldig to ganger. Det kommer jeg også til å være den tredje gangen, sier de Jonge.

- Lettet

Proffsyklisten la denne uken ut historien på sin egen hjemmeside. Der snakker han ned sin egen historie av respekt for ofrene og pårørende. Likevel priser han seg lykkelig over at han er uskadd selv.

— Jeg kunne fort ha vært med på flyet. Jeg er lei meg på vegne av passasjerene og deres familier, men samtidig lettet over at jeg er uskadd, har nederlenderen uttalt i et intervju med RTV Oost, ifølge Daily Mail.

(©NTB)