ALTA – NEST-SOTRA 2-2

Nest-Sotra dro til en vanskelig bortekamp mot Alta med alle midtstopperne sine på skadelisten. Dermed måtte midtbanespillerne Ruben Hetlevik og Bjarte Haugsdal stille opp som vikarer.

Utover i kampen gikk vondt til verre, da midtstoppervikar Hetlevik og høyreback Mads Songve måtte ut med skader. Nest-Sotra måtte spille over én omgang med tre midtbanespillere i forsvar. Da backvikar Nick Rios Haugen også måtte ut med en skade drøye kvarteret før slutt, uten at Nest-Sotra hadde spillere å bytte inn, var forsvarskrisen komplett.

Likevel klarte de å kjempe seg til et uavgjortresultat – til trener Alexander Straus' store begeistring.

  • Slik disse spillerne kjemper for hverandre, hadde jeg trodd på poeng mot Real Madrid. Hadde de vært med i Tour de France, så hadde jeg trodd på at de skulle klart seg der også. Når spillerne kjemper så hardt for en seier, da kunne en sjimpanse ha trent dette laget til poeng, sier Straus.

Verdifullt poeng

For selv om laget hans ledet både 1–0 og 2–1 etter scoringer av Steffen Lie Skålevik og Simen Næss, ble 2–2 som en seier å regne for strilene.

  • Alta er en fryktet bortekamp, og vi dro hit med elendige forutsetninger. Når vi i tillegg får tre skader og må spille med ti mann, så er jeg ekstremt godt fornøyd med det ene poenget. Prestasjonen i denne kampen gjør at poenget er verdt langt mer, sier Straus.

Mot slutten av kampen satte Alta inn et enormt trykk på gjestene fra Sotra, men Nest-Sotras amputerte forsvar klarte å stå imot.

  • Når man har overtaket i spillet, slik vi hadde i store deler av kampen, er det ikke så stor forskjell på å spille midtbane og forsvar. Men da trykket ble stort mot slutten, skal vi være glade for at vi hadde en fantastisk keeper, sier midtstopper Bjarte Haugsdal, som for noen år siden spilte spiss for Brann.

- Skal blø for drakten

Han var som sin trener svært godt fornøyd med det ene poenget Nest klarte å krige med seg.

  • Vi var veldig innstilt på å ta tre poeng da vi gikk opp i ledelsen for andre gang, men med de forutsetningene vi hadde og problemene vi fikk under kampen, skal vi være glad for det ene poenget, sier Haugsdal.

Det mener også toppscorer Steffen Lie Skålevik, som noterte seg for sin niende scoring for sesongen.

  • Det var en skikkelig lagseier. Jeg er sikker på at vi kunne tatt tre poeng med alle på banen mot slutten, sier Skålevik, som synes kampen illustrerte hva Nest-Sotra står for.

  • Det er slik vi ønsker å fremstå. Vi skal blø for drakten, sier Skålevik.

Nest-Sotras ene poeng gjør at de fortsatt henger med i toppen av 1. divisjon. Etter at serien er halvspilt, ligger de bare ett poeng unna 6.-plassen som gir muligheten til å kvalifisere seg til eliteserien.