Norske Jørgen (28) spilte inn video med Messi, Mourinho og Beckham: – Det var en absurd seanse.

Dette inntrykket fikk han av fotballstjernene.

Publisert:

Jørgen Sibbern jobber som tekstforfatter i Nederland. Foto: Christian Baur

Denne artikkelen er over ett år gammel

– Jeg tenkte «Å, herregud», forteller Jørgen Sibbern (28).

Han mimrer tilbake om sitringen i kroppen da han møtte fotballprofiler som Mohamed Salah, José Mourinho og David Beckham for første gang.

Sibbern hadde en viktig rolle som tekstforfatter i Adidas-reklamen som ruller på TV-skjermene over hele verden før VM. Han har alltid vært fotballinteressert.

Jørgen Sibbern sammen med den engelske grime- og hip hop-artisten Stormzy. Foto: Privat

Derfor var det ekstra stas å plutselig jobbe tett med den stjernespekkede rollelisten, som også besto av Lionel Messi og Zinédine Zidane, samt hip hop-stjernen Pharrell Williams.

– Hvis jeg hadde skumpet borti de samme utøverne på gaten, hadde jeg vel blitt fnisete og klein. Men her måtte jeg være profesjonell. I hvert fall late som, forteller Sibbern.

Arbeidet har foregått over hele verden – nærmere bestemt i Manchester, Los Angeles, Barcelona, Dortmund, Arizona, Shanghai, London og Amsterdam.

Forskjellige typer

I en scene spilte for eksempel Dele Alli, Son Heung-min, Mohamed Salah, David de Gea og Jesse Lingard sammen med freestyler Caitlyn Schrepfer.

Les også

Saudiarabiske spillere straffes etter tap i VM-åpningen

– Fotballspillere er, som alle andre, ganske forskjellige på settet. Noen er veldig utadvendte og pratsomme og har vært med i reklamer i mange år. Foto: Christian Baur

«De hadde det moro utpå der», forteller Sibbern, som forklarer at jobben hans blir enklere når humøret på settet er godt.

Sibbern har gode minner fra arbeidet med fotballstjernene.

– Fotballspillere er, som alle andre, ganske forskjellige på settet. Noen er veldig utadvendte og pratsomme og har vært med i reklamer i mange år. Noen er mer sjenert og spente. Så er det de som virkelig legger hele sjelen i opplegget og til og med skyter inn nye ideer underveis.

Én som tilhører sistnevnte kategori er Javier Hernández, forteller Sibbern. Mexicaneren er et av Mexicos store håp foran VM.

Sibbern forteller også om et møte med Mesut Özil, der fotballstjernen var hjelpsom med å oversette slagord til tysk. «Det var en absurd seanse», mimrer Sibbern.

Filmtrikset

Den norske tekstforfatteren jobber til daglig for det amerikanske firmaet 72andSunny i Amsterdam. Å jobbe med fotballspillere bringer med seg visse utfordringer, forteller han.

Les også

Pep Guardiola har kalt ham «verdens beste fotballtrener». Nå skal «El Loco» redde skakkjørt engelsk storklubb

– Selv om utøvere fremstår som stoiske på banen, blir dette et annet element. Man kan snu på det, og spørre en skuespiller om å spille profesjonell fotball. Det ser ikke alltid like elegant ut, sier Sibbern.

Han forteller at ett knep var å la kameraene gå mellom tagninger. Hensikten var at stjernene skulle glemme at de ble filmet.

Arbeidet varte til slutt i halvannet år, der fire måneder gikk til produksjon. Sibbern er klar på at arbeidet med fotballspillere ga mersmak.

– Det gjorde faktisk det. Hvert fall innenfor denne typen arbeid. Jeg merket ikke mye til primadonnanykkene jeg hadde sett for meg, sier Sibbern, før han legger til:

– Men kan være de hadde en god dag da.

Publisert: