– Jeg er veldig glad for å komme hit og ser veldig frem til å spille her.

Litt om nytt publikum hører med:

– Klubben har fantastiske fans og jeg gleder meg til å spille for dem.

Og:

– Det skal bli godt å komme i gang.

Sitatene tilhører Fredrik Torsteinbø, Riku Riski, Bojan Zajic og er helt ferske.

Men vi kunne garantert sagt det samme om de som skiftet klubb i fjor. Og i forfjor. Og i 2007. Omtrent alle fotballspillere som bytter klubb sier det samme. I inn— og utland. Uansett hvem de går til. Eller fra.

Blant de andre klassikerne godt drillete fotballspillere kommer med er:

– Det er et veldig spennende trenerteam her, som jeg ser veldig frem til å jobbe sammen med.

Joackim Jørgensen dro til med den da han ble presentert som Viking-spiller.

Fredrik Torsteinbø serverte noen skikkelig «spenstige» sitater da han ble presentert for Hammarby. Foto: hammarbyfotboll.se

– Har alltid drømt om… hvor er vi igjen?

Internasjonalt er det om mulig enda verre. Klubbskifte etter klubbskifte, men spilleren går konsekvent til klubber han heiet på som barn.

Nick Barmby spilte toppfotball for Tottenham, Middlesbrough, Everton, Liverpool, Leeds, Nottingham og Hull. Stort sett alle holdt han med som gutt. Sannsynligvis den eneste gangen han snakket sant, var da han gikk til Hull, byen han er vokst opp i og klubben faren hans spilte for.

Da Robbie Keane gikk til Liverpool, fikk han oppfylt guttedrømmen sin. Så gikk han til Celtic. Det var jammen den store guttedrømmen, det også.

Nå skal det sies at artikkelforfatteren også har hatt en drøm om å spille for Liverpool og Celtic, men det får likevel være grenser.

– Jeg har alltid drømt om å spille for PSG, sa brasilianeren Thiago Motta da han signerte for en solid bunke euro-sedler i 2012. Vel har brasilianere som Rai, Leonardo og Ronaldinho briljert på Parc des Princes før ham, men spill for PSG høres ikke ut som noen stor drøm for en som vokser opp i Barcelonas ungdomsavdeling.

Det store sviket

Noen spillere får virkelig oppfylt drømmen. Da hender det de liker å vise det frem også. Som det berømtebildet av Robin van Persie på gutterommet, iført Arsenal-trøye. Litt vanskeligere da å forklare overgangen til Manchester United.

Etter å ha snakket opp Arsenal ved enhver anledning, skulle han nå spille mot dem, og snyte dem for ligatrofeet de hadde jobbet så hardt for å vinne.

Lionel Messi sa for et par år siden at hans barndomsdrøm var å spille for Newell’s Old Boys fra hjembyen Rosario i Argentina. Ikke spesielt oppsiktsvekkende. Om han går dit fra Barcelona, mens han er på toppen av karrieren, er samtidig lite sannsynlig.

Da Tottenhams Benoit Assou-Ekotto innrømmet overfor The Guardian at han ikke er fotballfan, ble det storm. Det var uhørt. Ingen bør visstnok spille fotball for pengene.

Kanskje det hadde vært lettere for ham, om han bare hadde sagt at han alltid hadde holdt med Tottenham og at han hadde plakater av Darren Anderton på veggen da han var liten?