Trondheim (adressa.no): I kveld er det årets siste fotballkamp på Lerkendal for Rosenborg. De møter franske St. Etienne, som spiller sin første kamp i Europaligaen etter terroren i Paris.

Fotballklubber over hele verden har vist sin omtanke til den franske nasjonen i form av å synge den franske nasjonalsangen, La Marseillase og å bære sørgebånd under kampene.

Hele Wembley hyllet Frankrike

Da England møtte Frankrike i London, stemte hele Wembley Stadion med da Les Bleus gjestet den engelske nasjonalarenaen.

Blir å høre på Lerkendal

Rosenborg planlegger å gjøre det samme, bekrefter Tove Moe Dyrhaug overfor adressa.no.

— Den franske nasjonalsangen vil bli spilt før kampstart og teksten kommer på storskjermen. Det er bare naturlig siden vi møter et fransk lag, forteller Dyrhaug.

St. Etienne-treneren frykter Rosenborg. Stiller med et svekket lag i kveld

Spillerne skal også spille med sørgebånd under kveldens Europa-kamp, på lik linje som alle andre lag har gjort den siste tiden.

Nasjonalsangen skal runge over Lerkendal når spillerne står på rekke foran publikum, på samme måte som da Norges nasjonalsang ble spilt før cupfinalen. De engelske og franske spillerne sto annenhver spiller fra begge lagene, dette blir dog ikke å skje i Trondheim.

Rosenborg øker sikkerheten for å gjøre franskmennene trygge

— Det er UEFA som bestemmer det. Lagene kommer til å stå hver for seg, fortsetter Dyrhaug.

- Dropper dere «Bilde tå’n Ivers»?

— Nei. Den blir spilt rundt ti minutter før avspark også spilles nasjonalsangen rett før avspark.

Medfølelse

St. Etienne har vært fornøyd med hvordan de har blitt tatt i mot av trønderne.

— De setter pris på det vi har gjort og skal gjøre. Vi har vært gjestfrie og folk viser medfølelse. Det setter de nok pris på, sier Dyrhaug.

Mye publikum

Publikumstallet har vært jevnt over høyt i år på Lerkendal. Også i kveld er det duket for nesten fulle tribuner. Nært 15.000 billetter er solgt med noen timer igjen til kampstart. Det er noe den daglige lederen gliser godt for.

Vraket Rosenborg - nå er han aktuell for europaligamotstanderen

— Det er bra at fansen stiller opp. Det er siste kampen før sesongen og spillerne setter stor pris på støtten fra publikum, sier hun og legger til: Det har vært mange kamper i år og kanskje folk er lei snart. Det har også nettopp vært en cupfinale. Men det er siste kamp for i år og det er bra de møter opp.