ARENDAL — VINDBJART 0-3 (0-1)

ARENDAL (fvn.no): Fjorårets serietoer Vindbjart hadde ingen problemer med å ta sin andre strake seier borte mot Arendal, som for kun en drøy uke siden slo nettopp Vindbjart 3-1 i cupen.

— Vi spilte en god første omgang og ledet fullt fortjent. Etter pause fikk vi en viktig 2-0-scoring tidlig. Etter å ha sluppet inn en del mål de siste kampene var det godt å holde nullen, sier Vindbjarts assistenttrener Geir Åge Olsen, som er fungerende hovedtrener.

Gjestene fikk en stor sjanse allerede etter fem minutter. Daniel Aase la inn til Preben Skeie som fra ti meter la ballen over.

Vindbjart hadde flere andre muligheter før Daniel Aase ga gjestene ledelsen midtveis i 1. omgang. Keeper Halvor Homme spilte opp på Øyvind Gausdal som stusset gjennom til Daniel Aase. Kantspilleren dro av en mann og kom alene med keeper. Der gjorde Vindbjarts nummer 10 ingen feil, rundet keeper og satte ballen i det tomme buret.

Gjestene fra Vennesla fortsatte å holde trykket oppe og både Jesper Jansen og Preben Skeie hadde hver sine sjanser, men keeper Andreas Hegaard Larsen holdt Arendal inne i kampen.

Helt på tampen burde det stått 1-1 da Steven Cardoso fikk et innlegg på bakre stolpe. Spissen sto helt alene på fem meter, men klarte utrolig nok å sette ballen over.

To straffer

Nærmest det første som skjedde i 2. omgang var et straffe til Vindbjart. Øyvind Gausdal satte ballen helt oppe i krysset, utagbart for Arendal-keeper Hegaard Larsen.

Gjestene kjørte kampen og skapte noen andre gode muligheter. Blant annet traff Skeie tverrleggeren midt i 2. omgang.

Helt på slutten fikk Vindbjart straffe nummer to. Hegaard Larsen felte Preben Skeie, og fikk sitt andre gule kort – og dermed marsjordre. Utespiller Steven Cardoso tok på seg hanskene, men heller ikke han klarte å redde straffen til Øyvind Gausdal som satte inn sitt andre for dagen.

Dermed endte det fullt fortjent 3-0 til gjestene fra Vennesla.

Jerv tapte

De to lagene var ikke de eneste sørlandslagene i 2. divisjon som var i aksjon lørdag. Jerv hadde tatt turen til Kongsvinger, en av opprykksfavorittene. Og det ble tøft for det nyopprykkede laget.

Jerv klarte å holde tett bakover i halvannen omgang, men ga måtte de kapitulere. Bajram Ajeti ga vertene ledelsen midtveis i 2. omgang før Francois Yabre doblet ledelsen fire minutter senere. Ajeti la på til 3-0 sju minutter før slutt. Sven Fredrik Stray ga Grimstad-laget et trøstemål helt på tampen, men det var Kongsvinger som kunne juble for tre poeng.