STERKT: Ståle Solbakken og laget hans knertet Brøndby. STERKT: Ståle Solbakken og laget hans knertet Brøndby.

Solbakkens FCK knuste erkerivalen

Ni magiske minutter avgjorde hatoppgjøret mellom Brøndby og FC København.

Ferhan Hasani ga Brøndby ledelsen etter 23 minutter, men etter det fulgte ni vanvittige minutter for bortelaget.

Etter 25 minutter utlignet Igor Vetokele til 1-1, og seks minutter senere sørget Nicolai Jørgensen for ledelse til FCK. Fansen hadde knapt rukket å sette seg ned etter ledermålet før Vetokele scoret sitt annet og FCKs tredje tre minutter senere.

Brøndby kom seg aldri over sjokket, og det ble ikke flere mål i oppgjøret mellom de to lokalrivalene.

— Vi møtte et lag som var markant bedre enn oss i dag. FCK tok med seg litt mesterligatempo inn i kampen, spesielt i de ti minuttene hvor kampen ble avgjort, sa Brøndby-trener Thomas Frank.

21-årige Vetokele avgjorde kampen med sine to mål og er i ferd med å bli et veldig stort navn i Danmark. Solbakken bremser litt.

— Han har veldig mye å gå på, men han er en ung gutt som har hatt fantastisk framgang. Han må bli litt sterkere i hodet, men det var godt med målene i dag, for han hadde en elendig start på kampen med fire-fem balltap. Med selvtilliten ble han bedre, sa Solbakken.

Med tre poeng søndag har FC København for alvor meldt seg på i gullkampen. Laget er nummer tre i serien, bare seks poeng bak serieleder Midtjylland. FCK fikk i tillegg tre poengs forsprang til søndagens motstander Brøndby.

FCK fikk en forferdelig start på sesongen og var helt i bunnen da Solbakken ble hentet tilbake til klubben 21. august. Under hans ledelse har laget vunnet sju av 12 kamper og har bare ett tap.

Det kom mot Brøndby i september, så søndagens seier var en herlig revansje for Ståles menn.

Daniel Braaten, som mistet mesterligakampen i Torino på grunn av skade, kom inn for Vetokele midt i annen omgang. (©NTB)