Ferhan Hasani ga Brøndby ledelsen etter 23 minutter, men etter det fulgte ni vanvittige minutter for bortelaget.

Etter 25 minutter utlignet Igor Vetokele til 1-1, og seks minutter senere sørget Nicolai Jørgensen for ledelse til FCK. Fansen hadde knapt rukket å sette seg ned etter ledermålet før Vetokele scoret sitt annet og FCKs tredje tre minutter senere.

Brøndby kom seg aldri over sjokket, og det ble ikke flere mål i oppgjøret mellom de to lokalrivalene.

— Vi møtte et lag som var markant bedre enn oss i dag. FCK tok med seg litt mesterligatempo inn i kampen, spesielt i de ti minuttene hvor kampen ble avgjort, sa Brøndby-trener Thomas Frank.

21-årige Vetokele avgjorde kampen med sine to mål og er i ferd med å bli et veldig stort navn i Danmark. Solbakken bremser litt.

— Han har veldig mye å gå på, men han er en ung gutt som har hatt fantastisk framgang. Han må bli litt sterkere i hodet, men det var godt med målene i dag, for han hadde en elendig start på kampen med fire-fem balltap. Med selvtilliten ble han bedre, sa Solbakken.

Med tre poeng søndag har FC København for alvor meldt seg på i gullkampen. Laget er nummer tre i serien, bare seks poeng bak serieleder Midtjylland. FCK fikk i tillegg tre poengs forsprang til søndagens motstander Brøndby.

FCK fikk en forferdelig start på sesongen og var helt i bunnen da Solbakken ble hentet tilbake til klubben 21. august. Under hans ledelse har laget vunnet sju av 12 kamper og har bare ett tap.

Det kom mot Brøndby i september, så søndagens seier var en herlig revansje for Ståles menn.

Daniel Braaten, som mistet mesterligakampen i Torino på grunn av skade, kom inn for Vetokele midt i annen omgang. (©NTB)