Tyrkisk politi pågrep tirsdag to personer som er mistenkt for å ha skutt mot spillerbussen til fotballklubben Fenerbahçe lørdag.

Den ene av de pågrepne mistenkes for å ha avfyrt skuddene mot bussen, mens den andre skal ha hjulpet til.

— De to mistenkte er pågrepet og blir avhørt, bekrefter Abdil Celil Oz, guvernør i Trabzon-regionen der episoden fant sted.

Politiet antar at den ene av de to mistenkte mennene fulgte etter Fenerbahçes buss da den forlot byen Rize etter kampen mot Rizespor. Denne personen skal ha gitt beskjed til sin medsammensvorne, som åpnet ild da han så bussen komme kjørende.

— Vi har beviser på at den ene av dem kjørte etter bussen fra Riza, og at den andre gjennomførte det væpnede angrepet. Derfor pågrep vi disse personene, sier guvernør Oz.

Motivet bak angrepet er foreløpig ikke kjent.

Mandag opplyste tyrkiske myndigheter også at én person er pågrepet for å ha fremsatt dødstrusler mot Fenerbahçes spillere på internett. Om vedkommende har noe med lørdagens angrep å gjøre, er uklart.

Ingen spillere kom til skade under lørdagens angrep, men bussens sjåfør ble fraktet til sykehus etter skyteepisoden.

Ledelsen i Fenerbahçe har gjort det klart at klubben ikke ønsker å spille flere kamper før omstendighetene rundt lørdagens angrep er klarlagt. (©NTB)