I løpet av de kommende dagene blir det avgjort om AaFK har råd til å hente flere forsterkninger.

– Vi ønsker alle at vi skal få på plass en eller to spillere til, men det er utfordringer rundt det å ha en begrenset økonomi i 2015. Vi er veldig opptatt av å komme i balanse, så det blir opp til styrene å se om det er mulig å gi noen rammer. Men det er ikke sikkert det er mulig, sier klubbdirektør Henrik Hoff til Sunnmørsposten.

  • Dagens kamp mot Brann på Color Line stadion kan du se DIREKTE og gratis på smp.no. Sendingen begynner klokka 16.50.

Tidligere denne uken ble det klart at Fredrik Ulvestad skal spille for Burnley de kommende sesongene. Det utløste en utdanningskompensasjon på rundt tre millioner kroner. Nå må styrene i AaFK og Ålesund Fotball AS se på hvilke muligheter man har til å forsterke stallen.

– Jeg har fortløpende kontakt med både styrelederne og styremedlemmene, men en slik avgjørelse må man ha et styremøte på. Hvis det skal frigjøres noen ekstramidler, må det avgjøres ganske kjapt, sier Hoff.

Styremøte i dag

Overgangsvinduet i Norge stenger mandag 31. mars. Ifølge Hoff skal de ha styremøte både i dag (ÅFAS) og mandag.

– Er det mulig å få på plass noen innen kort tid?

– Det spørs hvilke rammer som er tilgjengelig, for det er ikke sikkert spilleren vi vil ha ligger innenfor disse rammene. Men vi har navn som kan være aktuelle i forskjellige posisjoner. Utfordringen er at vi ikke har hatt en speider de fire siste månedene, og vi er dermed ikke like oppdatert på markedet som før, sier klubbdirektøren.

Tidligere har han vært klar på at klubben ikke henter en spiller med mindre det ligger et solid stykke forarbeid i bunnen.

– Vi kommer ikke til å vike fra det punktet. Vi skal ha sett og analysert spilleren, og ikke minst sett han spille live. Det er uaktuelt å høre på en agent som kommer med en spiller vi ikke kjenner den siste dagen. Den tiden er over, sier Hoff.

Kan bli aktuelt med utleie

Ettersom AaFK allerede har ni utlendinger i stallen, er kvoten full.

– I utgangspunktet må vi forholde oss til det, så får vi gjøre en vurderinger om det kan bli aktuelt å ta et annet valg. Kanskje det kan bli aktuelt å leie ut noen i vårsesongen, hvis vi ser de er et stykke unna laget. Da kan man ha godt av for eksempel en halv sesong i 1. divisjon. Men slik situasjonen er akkurat nå, så har vi litt få spillere i stallen, mener klubbdirektøren.

Trener Harald Aabrekk har tidligere snakket om at spillertroppen har en ubalanse, blant annet fordi det ikke er noen naturlige kantspillere i troppen. Derfor har det vært prioritert å få på plass en ny kantspiller, men nå skal fokuset ha endret seg.

Etter det Sunnmørsposten erfarer, er klubben på jakt etter en ny høyreback. Akeem Latifu er klubbens eneste alternativ akkurat nå.

– Jeg oppfatter ikke i dag balansen som en veldig stor utfordring slik vi er besatt. Ting kan ha endret seg underveis når det kommer til hva slags type spiller som prioriteres, hvis det blir aktuelt å ta inn noen. Det er ikke sikkert det er en kantspiller, sier Hoff.

Aabrekk håper på flere spillere

Trener Aabrekk håper det er mulig å forsterke laget før overgangsvinduet stenger.

– Vi har mange gode spillere, men vi skulle gjerne vært litt flere. Vi prøver å se hva slags ferdigheter vi har for å sette sammen et slagkraftig mannskap. Det handler om at vi må få det beste ut av det vi har allerede, sier han.

Følg kampen DIREKTE og chat med vår medarbeider: