– Vi hadde problemer offensivt. Vi var ikke i stand til å spille som vi ønsket og forventet. Det ville vært fantastisk dersom vi hadde klart å score i Ukraina, sa Bayern Münchens Mario Götze til uefa.com etter kampen.

Tyskernes trener Pep Guardiola var heller ikke fornøyd.

– Det ble vanskelig, fordi vi måtte kjempe mot et lag med én mann ekstra. Vi kontrollerte kampen, men skapte for få sjanser, sa han.

– Det er alltid mer behagelig å score et bortemål, men nå må vi vinne returkampen. Det tror jeg vi skal klare, tilføyde spanjolen.

Ikke mange levnet Donetsk rare sjansene mot Bayern Münchens stjernegalleri, og det gikk da heller ikke lang tid før det tyske laget begynte å produsere store målsjanser på Arena Lviv. Bastian Schweinsteigers skudd etter to minutters spill endte imidlertid utenfor mål, og Thomas Müllers avslutning fra spiss vinkel like etter ble også for svak.

Dermed var tonen slått an for en kveld som skulle vise seg å bli frustrerende for Bayern.

Etter en drøy halvtime fikk Müller igjen sjansen, men spissen var i ubalanse og skjøt utenfor fra meget god posisjon. Dermed ble det ikke scoret mål før pause i Lviv, til tross for et solid overtak i ballinnehav signert gjestene.

Alonso så rødt

Etter pause fortsatte et oppofrende og godt organisert Sjakthar-mannskap å frustrere gjestene fra München. Mario Götze kom til en god sjanse innledningsvis i omgangen, men heller ikke matchvinneren fra fjorårets VM-finale i Brasil klarte å overliste hjemmelagets keeper Andrej Pjatov.

Etter hvert bredte frustrasjonen seg i Bayerns stjernetunge mannskap. Spanske Xabi Alonso pådro seg gult kort allerede i første omgang, og da samme mann dro hjemmelagets Alex Teixeira i trøya midtveis i annen omgang plukket dommer Alberto Mallenco fram det røde kortet.

Nevnte Alonso spilte for øvrig sin 100. kamp i mesterligaen, men kan ikke sies å ha fått noe minneverdig jubileum.

Utvisningen tvang gjestene til å legge laget lavere i banen, og storscorer Thomas Müller ble byttet ut til fordel for forsvarsspiller Holger Badstuber.

Bayern har grepet

Kvarteret før full tid sendte Bayern-trener Pep Guardiola toppscorer Robert Lewandowski på banen i et siste håp om å få et viktig bortemål. Det lyktes ikke. 0-0 fra bortekampen i Ukraina fratar nok uansett ikke Guardiola nattesøvnen foran returkampen i München.

Også der må hjemmelaget finne seg i å være storfavoritt. Sjakthar har på sin side alt å vinne.

— Det kommer en returkamp i München. Der blir små detaljer avgjørende, sa Mario Götze.

Tirsdagens kamp ble for øvrig spilt i Lviv, mer enn 1000 kilometer vest for Donetsk, som følge av den urolige situasjonen i Ukraina. (©NTB)