Vålerenga-Odd: 1-2:

ULLEVAAL STADION: Odd trodde lenge de hadde seieren i boks på Ullevaal, før innbytter Bojan Zajic utlignet til 1-1 minuttet før slutt.

Gjestene fra Skien hadde likevel nok krefter til en siste anstrengelse, og svarte på tiltale da en annen innbytter, Snorre Krogsgård, banket inn vinnermålet like etter!

Dermed kunne Dag Eilev Fagermos menn juble etter vanvittige sluttminutter på Ullevaalmatta.

Sjansefattig før hvilen

1.omgang var jevnspilt, og de som hadde møtt opp på landslagsarenaen måtte vente 20 minutter før de fikk se noe som lignet på en målsjanse.

Fitim Kastrati driblet seg rundt på kant og slo et perfekt innlegg mot Andre Muri som headet like utenfor fra kloss hold.

Bare minutter senere var hjemmelaget farlig frampå igjen når Christian Grindheim hamret ballen i tverrliggeren fra distanse, etter flott forarbeid av Jan Lecjaks på venstrekanten.

Gjestene fra Skien hang godt med i banespillet, men slet med å spille seg til de helt store mulighetene. Først når Elbasan Rashani vartet opp med en lekker detalj på hjørnet av sekstenmeteren, fikk Gudmund Taksdal Kongshavn noe å tenke på. Rashani skulle bare sette ballen forbi Vålerenga-keeperen etter en fiks luke på Baffo, men en glimrende utrusning berget hjemmelaget fra å havne under etter drøye halvtimen.

Så var det Vålerenga sin tur til å angripe igjen, og nok en gang var det unge Fitim Kastrati som var regissør. Kantspilleren driblet seg fri på høyresiden og slo et hardt innlegg inn mot Daniel Fredheim Holm som skjøt like over fra 7-8 meter.

Men det ville seg ikke helt for noen av lagene før hvilen, og dermed stod det 0-0 til pause på Ullevaal, etter en relativt jevnspilt 1.omgang.

Effektive Odd

2.omgang startet noe mer fartsfylt enn den første, men heller ikke etter en pust i bakken, greide noen av lagene å sette noe skikkelig trykk på motstanderen. Hjemmelaget ville mest det første kvarteret, mens Odd på sin side virket mer lystne på å ligge kompakte for så å ta overgangsmulighetene som måtte komme.

Torgeir Børven forsøkte seg med en heading som Snorre Rossbach i Odd-målet kontrollerte ut, men ingenting som fikk Odd-fansen til å skjelve i buksene.

Fra kvarteret ut i omgangen tok gjestene fra Skien mer over ballinnehavet i kampen, mens Vålerenga ble trykket mer og mer bakover på banen. En aktiv Dag Eilev Fagermo på sidelinjen manet sine spillere framover, og skulle få betalt etter 66.minutter, da hvittrøyene vartet opp med flott angrepsspill.

Vakker scoring

Ole Jørgen Halvorsen var regissør, og spilte en perfekt gjennombruddspasning til Elbasan Rashani som på utsøkt vis chippet ballen over Kongshavn i Vålerenga-målet. Lekkert spill fra gjestene som tok ledelsen til pipekonsert fra de snaue 8000 frammøtte på Ullevål. 0-1!

Scoringen inspirerte bortelaget, som ble bedre og bedre utover i omgangen. Rekdals menn hadde lite å svare med mot gjestene, som tidvis kontrollerte greit på Ullevål. Noen småfarlige muligheter var alt Vålerenga greide å skape mot et resolutt Odd-forsvar.

Men det var før klokka vikket 90 spilte minutter.

På overtid fikk Vålerenga frispark i god posisjon like utenfor sekstenmeteren til Odd. Og hvem andre enn innbytter Bojan Zajic satte ballen lekkert helt oppe i krysset bak en sjanseløs Sondre Rossbach i Odd-målet. 1-1 på overtid, og jubelen stod i taket i Vålerenga-leiren!

Men Odd hadde krefter til en siste sluttspurt, og ristet av seg skuffelsen fra avspark. Gjestene gikk rett i angrep og fikk betalt dypt inn i overtiden da inbytter Snorre Krogsgård satte inn 2-1 sekunder før slutt.

1-2 var et faktum og Odd-spillerne jublet ellevilt!