Stig André Berge tapte for japaneren Shinsubo Ota i kvartfinalen. Her fra en tidligere kamp i OL. MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

Berge røk ut - men bryter for OL-bronse i kveld

Ikke over ennå.

Stig André Berge-Shinsubo Ota 0-4

OSLO/RIO DE JANEIRO : Stig André Berge imponerte lenge i Rio de Janeiro søndag, men bryteren røk dessverre ut for japaneren Shinsubo Ota. Berge hadde et slags overtak i store deler av oppgjøret, men en aggressiv japaner fikk med seg flest poeng.

— Jeg styrer hele kampen i stående. Jeg vet han kommer, det er det eneste han gjør. Jeg var uoppmerksom i noen sekunder, jeg ble litt vel kåt på å score poeng, sier Berge til TV 2. Etter to solide kamper fikk Berge det langt tøffere mot hurtige Ota. Oslo-bryteren hadde tilløp til flere grep, men han klarte aldri å fullføre skikkelig.

Det gjorde derimot Ota da Berge to ganger måtte i parterre. Japaneren fikk til en vending og ble belønnet med to poeng. Like etter rykket Ota opp i 4-0, og det ble for mye å ta igjen for Berge.

Nordmannen var flere ganger nær ved å få hodet til Ota i klem, men grepet satt ikke.

Nederlaget betyr at Berge ikke kan vinne gull eller sølv i OL. Han kan imidlertid fortsatt kjempe om en bronsemedalje.

TRENGER PHELPS LIVREDDERE? Idrettsverdenen ler av jobben, men den har en logisk forklaring.

- Kjente ham ikke godt nok

Ota vant nemlig sin semifinale, hvilket betyr at Berge kan spille om bronsefinale gjennom omspill. Berge skal nå ut i en gruppe med bryterne Ota har beseiret gjennom finalen. I kveld norsk tid er derfor Berge i aksjon igjen.

— Han er sikkert skuffet, men har sagt at han ikke skal tenke kamp, sier Ove Gundersen, redaktør av nettbladet mattekanten i bryting. Han er på arenaen for å følge kampene tett.

I RIO: Mette Bugge og Martin Slottemo Lyngstad (foto)

— Han kjente nok ikke japaneren godt nok. Han hadde en veldig spesiell vending som han fikk to poeng på. De to neste tapte han på grunn av at han måtte jage, sier Gundersen.