ALFHEIM: Den tidligere TIL-spilleren Thomas Drage (24) var i dag på trening med Gutan. Han spiller nå i den svenske klubben Falkenberg, men har fått noen dager fri i landslagspausen.

Drage har både latt hår og skjegg gro – og ser helt annerledes ut enn før.

– Det ser ut som du kunne gått rett inn i en rolle i serien Vikings eller Game of Thrones?

– Man skulle tro det var en inspirasjon derfra, men det er det ikke. Jeg pleier ikke å se disse seriene. Jeg har bare latt skjegget gro, så får vi se om det blir noe særlig – eller om det bare er å legge det bort igjen, humrer Drage.

– Du har i alle fall fått dokumentert solid skjeggvekst?

– Ja, det er godt å få det på papiret. Jeg var faktisk på en barber-shop på onsdag, så det er tynnet godt ut nå, smiler Drage.

Ønsket videre

Hans kontrakt med Falkenberg går ut etter sesongen. Skal han fortsette der, blir det i Superettan, for laget hans har allerede rykket ned. Og Falkenberg har sagt til Drage at de ønsker ham videre.

– Det er jo aktuelt, men samtidig er det andre ting som frister. Hvis det kommer et tilbud fra Allsvenskan eller Tippeligaen, blir det vanskelig å si nei til, vedgår 24-åringen, som kom til Falkenberg fra Varberg i sommer.

Der har han scoret ett mål.

– Det er et lag som har slitt voldsomt både offensivt og defensivt. Det har vært vanskelig. Personlig gikk det veldig bra i starten, men i det siste har det vært en litt tyngre periode.

Vil spille for TIL igjen

Han er ikke i dialog med TIL foreløpig, men har aldri lagt skjul på at han en dag vil tilbake.

– Det er en klubb jeg selvfølgelig er veldig glad i, og hvis det skulle komme et tilbud hadde det nok vært vanskelig å si nei til det. Så vi får se, sier Thomas Drage.