Bærum – Nest-Sotra 2-1

De grønne gikk på sesongens første tap borte mot Bærum søndag. Trener Alexander Straus var fornøyd med mye av det han så, men trekker frem én ting han mener Nest-Sotra må bli betydelig bedre på fremover: Dødballene. For andre kamp på rad slapp laget inn mål på corner. Straus tror ikke det er tilfeldig.

— Forskjellen på dødballer i 2. divisjon og 1. divisjon er som natt og dag. Lagene har mye større fokus på det i 1. divisjon. Vi har gjort oss noen erfaringer nå, som vi må lære av og gjøre noe med. Det går både på tøffhet, smartness og organisering. Vi er nødt til å bli råere, det gjelder både defensivt og offensivt. Vi har heller ikke laget mål på dødball ennå, minner Straus om.

- Ufortjent

Det gikk godt over en time før noen av lagene scoret på Sandvika stadion, men etter at Amahl Pellegrino ga Bærum 1-0 i det 69. minutt, skjedde ting raskt. Først utlignet Steffen Lie Skålevik fire minutter senere, og 21-åringen fra Sotra har dermed laget fire mål på de tre første seriekampene. Dessverre for Nest skulle ikke det være nok til poeng. Etter 78 minutter fikk Daniel Berg skyte fritt fra distanse.

Han sendte ballen hardt ned i hjørnet, og avgjorde kampen for hjemmelaget.

— Det handler om små detaljer. I det tilfellet mistet vi litt aggressivitet, forklarer Straus.

Han var en skuffet mann etter 1-2-nederlaget.

— Jeg mener det er ufortjent at vi ikke fikk med oss noe herfra. Surt, men sånn er det noen ganger. I første kamp mot Ranheim hadde vi marginene med oss, nå fikk vi de mot oss. Uansett sitter jeg igjen med at vi spilte en god bortekamp, sier Straus.

- Veldig kjipt

Målscorer Skålevik oppsummerer slik:

— Vi gjorde en ok kamp, men skapte ikke mange veldig store sjanser. Det gjorde egentlig heller ikke Bærum. Derfor er det veldig kjipt at vi ikke fikk med oss poeng.

- Straus mener dere må skjerpe dere på dødballer?

— Der er jeg helt enig. To av de fire målene vi har sluppet inn, har kommet på dødballer. Men jeg er sikker på at det blir bedre når vi får litt mer erfaring, sier Skålevik.