Dramatikken i Milano startet for alvor da vertenes kaptein Riccardo Montolivo ble utvist for en stygg stempling mot Ajax' Christian Poulsen i det 22. minuttet. Milan-trener Massimiliano Allegri måtte gjøre taktiske grep og erstattet straks spissen Stephan El Shaarawy med Andrea Poli.

Resten av oppgjøret utviklet seg til en kamp for overlevelsen for hjemmelagets del. Ajax skapte flere kvalifiserte muligheter og var nær scoring, men med mange mann i forsvar holdt Milan unna.

Ifølge UEFAs statistikker hadde nederlenderne 24 avslutninger mot vertenes tre.

Lasse Schøne kunne gitt Ajax ledelsen kvarteret før slutt, men skjøt en halvmeter utenfor. Nesten seks minutter på overtid var det Davy Klaassens brassespark som endte hårfint på feil side av stolpeverket.

Med uavgjort har Milan samlet ni poeng i gruppe H, mens Ajax endte på åtte. Barcelona er klar gruppevinner med sine 13 poeng.

Spansk målshow

Barcelona-laget har slitt noe de siste ukene, men tok farvel med gruppespillet med en skikkelig målfest onsdag. Hele seks baller måtte Celtic-keeper Fraser Forster plukke ut av nettet på Camp Nou.

– Vi trengte noen gode kamper, og det har vi klart med dagens seier og i cupen sist helg. I dag spilte vi som et lag og på et godt nivå. Vi har aldri vært i tvil om stilen vår, sa Barcas midtbanemann Sergi Roberto.

Det første målet kom ved Gerard Pique etter seks minutter og markerte Barcas 1000. mål i internasjonale turneringer.

Deretter scoret Pedro Rodríguez og Neymar før pause. Sistnevnte puttet like godt på to til i løpet av annenomgangs første kvarter. Det var Neymars tre første mål i mesterligaen. Innbytter Cristian Tello gjorde 6-0 i det 72. minuttet, mens Georgios Samaras scoret Celtics trøstemål i sluttminuttene. (©NTB)

Fakta gruppe H:

Barcelona (Spania) – Celtic (Skottland) 6-1 (3-0) Mål: 1-0 Gerard Pique (7), 2-0 Pedro Rodríguez (39), 3-0 Neymar (44), 4-0 Neymar (48), 5-0 Neymar (58), 6-0 Cristian Tello (72), 6-1 Georgios Samaras (89).

Milan (Italia) – Ajax (Nederland) 0-0 Rødt kort: Riccardo Montolivo (22), Milan.