Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport!

Egil Olsen drillet bakre firer og midtbanefemmer grundig søndag, og han merket godt at landslagstroppen i Sør-Afrika ikke er helt som den vanlige.

– Det var en god økt, men jeg registrerte at det ikke sitter like godt som når vi har fullt lag. Det går på struktur mer enn på tempo, vurderinger av når man skal gå og når man skal vente. Det er ikke så rart, for spillerne kommer fra ulike klubber og har ikke spilt sammen før. Litt spent er jeg på tirsdagen, sier Drillo.

Forfall fra alle tre midtstoppere i det opprinnelige uttaket gjorde at han måtte hente inn tre nye, og de seks som er aktuelle for spill i den bakre fireren har 30 landskamper til sammen. Av dem står Espen Ruud for 26, Lars-Christopher Vilsvik og Kim André Madsen for to hver. Fredrik Semb Berge, Jørgen Horn og Ruben Kristiansen er alle blant de sju debutantene i troppen.

For vanskelig?

– Vi er en gjeng grønnskollinger som skal demme opp for to veldig gode lag, og jeg er litt betenkt. Det kan vise seg å være for vanskelig. Jeg ser den muligheten, sier Drillo.

– Vi skal gjøre det vi kan for å mestre det, men jeg kan ikke trylle heller. Vi er i en situasjon hvor de fleste ikke har trent med ball på ganske lenge, og det er et handikap.

Både Sør-Afrika (tirsdag i Cape Town) og Zambia (lørdag i Ndola) er i siste fase av forberedelsene til afrikamesterskapet. Drillo nøler ikke med å si at de vil by tøffere motstand enn Norge er vant til på vinterturene.

– Jeg har sett Sør-Afrikas kamp mot Zambia (0-1 i november) flere ganger, og det var høyt nivå. Om vi vinner tirsdag så vil det være en gedigen overraskelse. Jeg vil være fornøyd om vi gjør en bra innsats og henger brukbart med, sier han.

Bruker alle

Landslagssjefen har med seg 19 spillere til Afrika og slår fast at alle vil få spille. Det betyr sju debutanter i løpet av de to kampene. Samtlige fikk prøve seg i sine aktuelle roller i løpet av formasjonstreningen.

– Det er ikke spikret hvem som starter tirsdag. Jeg prøvde alle de aktuelle, og dere kan ikke lese noe ut av hvem som startet eller sluttet i posisjonene, bedyrer han.

– Jeg registrerte at det er masse vilje og tæl, og det blir viktig, men jeg savnet rutinen vi har når det er fullt lag.

Troppen har fire gullklokkemenn, men også 11 spillere med færre enn tre landskamper. Det kan bli en tøff ilddåp for mange tirsdag.

Han spilte høyre midtstopper under hele formasjonsøkten på Ajax Cape Towns treningsanlegg utenfor storbyen søndag.

DEBUTANT: Jo Inge Berget. FOTO: NTB scanpix

Semb Berge starter?

Landslagssjef Egil Olsen drillet først en firer med Espen Ruud, Fredrik Semb Berge, Jørgen Horn og Lars-Christopher Vilsvik. Så kom Kim André Madsen inn for Horn og Ruben Kristiansen inn for Vilsvik.

Flere alternativer er det i midtbaneleddet, som ble drillet defensivt av Drillo og offensivt av Ola By Rise. Drillo startet med femmeren Erik Huseklepp, Ardian Gashi, Magnus Lekven, Ruben Yttergård Jenssen og Erik Elyounoussi. I løpet av økta brukte han også Jenssen og Mohammed Fellah i ankerrollen, Yann-Erik de Lanlay på høyre kant, Bjørn Helge Riise som høyre indreløper og Jo Inge Berget som venstre kant.

Ola By Rise drillet en femmer bestående av Huseklepp, Riise, Jenssen, Gashi og Elyounoussi. Alexander Søderlund og Marcus Pedersen byttet på å bekle spissrollen.

Drillo har sagt at alle 19 vil få spille, og det betyr at Berge, Horn, Kristiansen, Fellah, Lanlay, Pedersen og reservekeeper André Hansen vil få sin debut.

Treningsøkten ble for øvrig avsluttet av en straffesparkkonkurranse som ble elegant avgjort med en «panenka» av venstreback Ruben Kristiansen, etter at Rune A. Jarstein hadde reddet Magnus Lekvens forsøk på tilsvarende kunststykke.

(©NTB)