BLOGG: For de som ikke har peiling på hva jeg henfører til så snakker jeg altså om HBO's Road To Winter Classic. Det er en tv-dokumentar i fire episoder som tar publikum med inn i kulissene til to NHL lag som kulminerer i «Winter Classic», en kamp tar hockey tilbake til dets begynnelse ved å spille på utebane på 1. nyttårsdag. Programmet går i år for tredje gang, og skal følge lagene Detroit Red Wings og Toronto Maple Leafs.

Road To Winter Classic er et "must see" for alle oss hockeynerder. Gjennom den fantstiske fortellerstemmen til Liev Schreiber tar denne dokumentaren deg med på innsiden av ishockey, inn i garderoben og gir deg et innblikk hos et profesjonelt ishockeylag som du ellers aldri ville fått. Det gir oss et personlig innblikk i hvordan idolene våre på isen er utenfor isen og på hjemmebane. Programmet gir oss også en mulighet til å se hvordan de tenker og forbereder seg taktisk og mentalt i den beste ishockeyligaen i verden.

Det er spennende å se hvordan verdens beste spillere er på et personlig plan, hvordan de oppfører seg og hva de tenker om med— og motspillere. Er stjernene noen ordenlige divaer eller er de ydmyke slik som NHL-spilleren Eric Nystrom var da han var hos oss i Oilers. Det er sånne ting jeg bryr meg om. Jeg respekterer en god idrettsutøver, men det er alt du er med mindre du er en fin person utenfor idrettsarenaen.

Eric Nystrom er altså en sånn person. Han var en ledertype både på isen og utenfor, og var veldig åpen og hyggelig mot alle da han var her. Han var desverre ikke hos oss så lenge, men med sin profesjonelle holdning og ekspertise vet jeg at han hadde en positiv påvirkning på de fleste av oss. En ypperlig representant for både NHL og for hockey generelt. Det har de innsett i USA også hvor Eric «Mr Nice Guy» Nystrom har en høy stjerne blant spillere i ligaen. Det er sånne spillere du unner suksess fordi du vet at de har kommet dit de er på knallhardt arbeid med hjelp av gode verdier og ydmyke holdninger. Eric er desverre ikke med i årets Winter Classic, det hadde vært utrolig morsomt, men istedet dukker det kanskje opp en spiller som utmerker seg positivt slik at han får en høyere stjerne i min bok.

Road To Winter Classic viser hockey fra sin beste side der det tar sporten tilbake til røttene ved å arrangere en kamp på uteis. På lik linje med spillerne og organisasjonene som deltar er dette en fantastisk representant for sporten vår. Det har sine værmessige utfordringer og det er lov til å drømme men en utendørskamp i Stavanger hadde vært helt utrolig kult!