TROMSDALEN: Vegard Lysvoll fikk henvendelser fra både Qatar og Kasakhstan, vraket et konkret tilbud fra 2.-divisjonsklubben Raufoss, men valgte altså å fortsette karrieren i TUIL, som rykket ned fra 1. til 2.-divisjon etter 2014-sesongen.

– Det var interesse fra klubber i toppen av 1.-divisjon, men jeg hadde ikke tid å vente lengre, så da sto det mellom Raufoss og TUIL til slutt og da ble det TUIL, sier Vegard Lysvoll.

Studier og trygghet

Lysvoll som har et år av økonomistudiene igjen i Tromsø, valgte til slutt det trygge i Tromsø, men hadde mange klubber som ønsket signaturen hans.

– Det var en del «sketchy» opplegg. Det var agenter som ville ha meg til Qatar, Kasakhstan og you name it. Noen ville ha meg på prøvespill, andre ville signere meg og sa de fikser det med penger. Kanskje hvis man hadde gått for penger og opplevelser, men jeg følte vel det ikke var det rette for min fotballutvikling, humrer Lysvoll.

15 mål i fjor

Det er liten tvil om hvor viktig den 25 år gamle spissen har vært for TUIL.

I fjor scoret han 15 mål på 28 kamper i nedrykkssesongen, og i 2011 banket han inn hele 30 mål da TUIL rykket opp fra 2. til 1.-divisjon.

– Det er fullt mulig og score mellom 20 og 35 mål i den divisjonen, så jeg håper på en målrik sesong, sier Lysvoll.

– Det sier seg selv at dette er en viktig signering for TUIL. Vi har hatt dialog med Vegard hele veien, han er en veldig god fotballspiller og har vært veldig viktig for oss og er en utrolig flott fyr som scorer mye mål, så vi er veldig fornøyd, sier daglig leder i TUIL, Roger Ness.

Enig med trio

Ness sier at TUIL fortsetter å jobbe med å forsøke å få tvillingbror, Håvard Lysvoll, til å forlenge med «Dalingan» og at de er muntlig enige med trioen Eirik Bertheussen, Eirik Sørensen og Tor-Martin Mienna.

– Signaturene og formalitetene skal vi få på plass snart, sier Ness, som også anser duoen Andreas Sletvold og Kim André Råde som tapt for klubben.

– De kommer ikke tilbake, slik det ser ut. De ønsker å bli værende på Mo og spiller nok ikke for TUIL i 2015, sier han.

Onsdag i forrige uke ble det også klart at Tobias Nygård Vibe også fortsetter i TUIL, etter at han tok permanent overgang fra Hødd etter utlånsavtalen med TUIL i fjor.

Mohammed Ahamed har også signert ny kontrakt med klubben.