— Jeg ville bare beskytte familien, sier Armstrongs samboer Anna Hansen til 9News.

Den skandaleombruste sykkelstjernen skal ha mistet kontrollen over bilen på vei hjem etter en fest i Aspen, Colorado 29. desember i fjor. Armstrong kjørte inn i to parkerte biler.

Men da representanter fra Aspen Police Department kontaktet Armstrong, tok Anna Hansen på seg all skyld. Hansen skal også ha sagt til eierne av de skadde bilene at hun skulle betale for skadene.

I forklaringen til politiet skal Hansen ifølge 9News ha sagt:

— Lance hadde drukket så jeg kjørte. jeg drakk ingenting, forklarte hun.

Hansen fikk to bøter for brudd på veitrafikkloven etter sin forklaring. Men politiet var likevel mistenksomme og gjorde ytterligere undersøkelser i saken. De tok kontakt med arrangøren av gallaen som paret Armstrong/Hansen deltok på.

Avslørt av parkeringsvakt

En av parkeringsvaktene skal ha sett Armstrong sette seg i førersetet. Da politiet igjen tok kontakt endret Hansen forklaring.

— Det var en felles beslutning. Familien vår har blitt dratt ned i gjørma over hele verden de siste årene. Jeg har tenåringsbarn og jeg ønsket å beskytte familien. Jeg tenkte: "Om Anna Hansen kjører på noen biler så kommer det ikke til å bli overskrifter, men om Lance Armstrong gjør det så blir det en nasjonal nyhet", skal Hansen ha sagt til politiet ifølge 9News.

Lance Armstrong må møte i retten for å ha unnlatt å rapportere om ulykken og for å ha kjørt for fort. Mannen som lurte en hel verden da han dopet seg til syv triumfer i Tour de France må møte i retten 17. mars.