Påskeaften bekreftet Molde HK Elite at klubben har signert toårskontrakt med søstrene Mona, Anniken og Sherin Obaidli.

Sherin kommer fra spill i Sola etter denne sesongen, mens Mona og Anniken skal kjempe for videre eksistens i eliteserien med MHK de neste ukene.

Sportslig leder i MHK Elite, Carl Henrik Indbjør, omtalte hendelsen som historisk på en pressekonferanse i Idrettens Hus.

– De siste dagene har jeg og Sverre Mauseth, som er rådgiver til jentene, jobbet dag og natt for å få på plass detaljene i avtalene. For klubben er dette veldig viktig. Vi ble enige for et par dager siden, sier Indbjør.

Han tror det er viktig at klubben nå forsterker sin lokale forankring, og fortsetter å satse på unge lokale spillere.

– De siste ti årene har familien Obaidli vært svært delaktig i Molde HK. Jentene tar stor plass både på og utenfor banen, men det er noe de skal få lov til. Vi har også andre lokale spillere som er talentfulle, og disse vil utgjøre stammen i laget, sier Indbjør.

Gjenforenes

De tre søstrene har aldri før spilt på samme lag samtidig. Det var mye av grunnen til at Sherin valgte å komme hjem, etter tre sesonger i Sola.

– Jeg har hatt tre fine år i Sola som har betydd mye for meg. Jeg kom til en klubb som satset på meg, og jeg har utviklet meg og tatt nye skritt her. Jeg har lært mye, men det skal bli artig å komme hjem nå. Å spille med hverandre, er noe vi søstrene har pratet om siden vi var små. Jeg ser fram til å komme i gang, sier Sherin.

Også Anniken var tydelig glad for at søstrene nå skal gjenforenes i MHK-drakt.

– Når Sherin bestemte seg for å komme hjem, og Mona ville fortsette, ble det et lett valg. Nå kan vi endelig få spille sammen, sier Anniken om hvorfor hun valgte å forlenge kontrakten.

– Jeg gleder meg til å spille sammen med Sherin og Anniken. Jeg er veldig takknemlig for at Molde satser på oss unge spillere. Nå får jeg også gjort ferdig skolen, sier Mona om avtalen.

Jentene har forskjellige posisjoner på banen, og kan dermed brukes samtidig i kampene. Anniken og Mona kan spille på alle bakspillerposisjonene, mens Sherin brukes mest som linjespiller.

– At vi ikke konkurrerer mot hverandre er nesten det beste. Da slipper noen av oss å dytte noen andre ut av laget, sier Anniken.

Håper på landslagsplass

Anniken er også på landslagssjef Thorir Hergeirssons blokk, og er meget aktuell for det norske landslaget som hun i fjor debuterte for. MHK står fortsatt i fare for å rykke ned til 1. divisjon, men Anniken håper ikke at det eventuelt skal ødelegge for landslagssjansene.

– Jeg satser på at det går bra. Hvis vi rykker ned, skal vi uansett rett opp igjen. Det viktigste nå er å få spilletid, sier hun.