Tiril Eckhoff avsluttet verdenscupsesongen med en opptur da hun ble nummer sju på fellesstarten i Russland søndag.

Med totalt to bom var Eckhoff i mål 43,3 sekunder bak vinneren Laura Dahlmeier fra Tyskland.

– Et kjempeløp av Tiril. Hadde det ikke vært for at hun hadde et lite fall på sisterunden, kunne hun ha kjempet om fjerde— eller femteplassen. I dag gikk hun bra og klarte seg også godt på standplass, sa den norske troppens hovedleder Arne Idland til NTB.

Eckhoff har hatt flere tunge dager på jobben i det siste. Spesielt under VM i Kontiolahti var det svært lite som stemte for bærumsjenta i de individuelle rennene. Hun lyktes heller ikke på sprinten (fredag) eller jaktstarten (lørdag) i russiske Khanty-Mansijsk, men søndag var hun endelig tilbake blant de beste.

– Det er selvsagt viktig for Tiril og for laget å få en slik opptur. Nå går veien videre til NM, og jeg tror jentene vil ha krutt nok til å holde ut også den siste uken av sesongen, sa Idland.

Velt

Tidlig i løpet gikk det en kjedekollisjon i feltet. Mange løpere ble meid i bakken, men Eckhoff klarte akkurat å holde seg på beina.

24-åringen innledet og avsluttet fellesstarten med å skyte feilfritt. Hennes to bom kom på annen og tredje skyting. I sporet hadde Eckhoff god gli.

Sesongen sett under ett har inneholdt en del nedturer for Eckhoff og de norske skiskytterjentene. Totalt gikk de inn til to verdenscuptriumfer: Eckhoff vant Östersund-sprinten i desember, mens Fanny Welle-Strand Horn tok en uventet sprintseier i Ruhpolding i januar.

Domratsjeva triumferte

Darja Domratsjeva sikret seg søndag sammenlagtseieren i verdenscupen for første gang. Hun slo den finske tittelforsvareren Kaisa Mäkäräinen med 48 poeng.

Hviterusseren fikk et solid grep om tittelen med lørdagens jaktstartseier. Søndag ble Domratsjeva nummer fire, mens Mäkäräinen endte på 13.-plass.

Laura Dahlmeier vant fellesstarten 7,1 sekunder foran tsjekkiske Gabriela Soukalova. Marie Dorin Habert fra Frankrike tok tredjeplassen. (©NTB)