KONTIOLAHTI (Aftenposten): Tarjei Bø har slitt med sykdom i lange perioder etter jul. Likevel var det han som gikk ankeretappen for Norge i mixedstafetten da VM i Kontiolahti åpnet torsdag kveld. Det ble en god opplevelse for den eldste Bø. Norge gikk inn til bronse etter Tsjekkia og Frankrike.

— Det jeg presterte på skytebanen i dag er kanskje det beste jeg har gjort. Jeg var rask, rolig og offensiv, mens jeg samtidig hadde kontroll, sa en smilende Tarjei Bø etter at det hele var over.

Vant bronsen

Han deppet ikke over at gullet glapp da Tiril Eckhoff sviktet på sin stående skyting. Etter at hun hadde brukt alle sine tre ekstraskudd fikk hun en strafferunde.

Derfor var det slik at de norske utøverne så det mer som om de hadde vunnet bronse, enn tapt gullet. Tarjei Bø gikk ankeretappen mot sesongens beste skiskytter, Martin Fourcade. Fourcade gikk ut bak stryningen og tok ham til slutt i sporet.

— Det var en spesiell situasjon. Snøen var så tøff å gå i og han hadde 10 meter på meg. Jeg gikk alt jeg hadde, og det gjorde han også. Jeg holdt egentlig den avstanden helt til motbakken, da gikk han fra meg dessverre.

- Tok ikke du litt inn på ham på slutten?

— Tydeligvis var det taktikken hans å brenne til på sisterunden fra starten av og dermed få et såpass stort forsprang at det ble umulig å ta ham igjen, fortalte Bø.

Morsomt å duellere igjen

Han fortalte også om gleden av å virkelig kunne slåss med de beste igjen.

— Det er kult å stå på standplass sammen med Fourcade og at vi begge skyter for medaljer og leverer. Jeg lo litt da jeg gikk ut fra stående. Jeg gjorde virkelig mitt, men det gjorde han også.