JORDAL AMFI (Aftenposten): Martin Laumann Ylven ble den store helten på Jordal Amfi da han avgjorde for Vålerenga i "sudden death" foran en godt besøkt OL-hall fra 1952. Scoringen kom halvannet minutt ut i spilleforlengelsen.

Vålerenga er klare for semifinale etter 3-2-seieren, mens Frisk Asker kan ta sommerferie.

Norges mestvinnende hockeyklubb har gått et par år uten å vinne noe.

Men etter mandagens 3-2-seier over Frisk, og sammenlagt 4-2 i kamper i best av syv-serien, er Espen "Shampo" Knutsens menn ett skritt nærmere kongepokalen. Selv om veien dit fortsatt er lang.

Om den tradisjonsrike klubben på Oslo øst i det hele tatt tar seg forbi semifinalehinderet er ikke sikkert.

Tobias Lindström sendte hjemmelaget i føringen i 1. periode, før Mikael Dokken utlignet i undertall sekunder før periodeslutt i samme periode.

Halvannet minutt ut i midtperioden dunket Morten Ask inn 2-1 fra blålinjen i overtall. Det etter en amper start på 2. periode.

Flere mål ble det ikke i midtperioden.

Oppgjøret på Jordal var jevnspilt. Frisk hadde flere muligheter til å utligne. Også da de fikk sjansen i spill fem mot fire, fire minutter før slutt i 3. periode.

Den utnyttet Sune Bergmans menn. Victor Ahlström målscorer for gjestene og dermed ble ismaskinen kommandert ut for tredje gang.

I den 4. perioden ble Laumann Ylven matchvinner da han styrte inn 3-2-målet som sikret semi-avansement.

I tilsvarende sjette kvartfinale i Hamar OL-Amfi sikret Storhamar seg også semifinalebillett etter 4-1-seier over Sparta.