I går meldte de 24 lagene som har fått reisepass til Frankrike inn sine EM-tropper. For noen spillere ble det tidlig ferie. Skader ødelegger alltid mesterskap for noen stjerner, men andre blir rett og slett vraket. Spanias landslagssjef Vicente del Bosque har for eksempel vraket tre midtbanespillere som ville ha vært med i de 23 andre troppene.

Men disse får være med i EM:

Vraket:

Karim Benzema, Frankrike (Real Madrid)

Karim Benzema i aksjon under Champions League-finalen. Foto: Luca Bruno, AP/NTB Scanpix

Benzema hadde vært i troppen hadde det ikke vært for at han er mistenkt for å bidratt til utpressing av tidligere kollega på landslaget, Mathieu Valbuena. Santi Cazorla, Spania (Arsenal)

Nok en midtbanespiller med spansk pass som mange landslag kunne ha gjort seg nytte av. Har vært skadet i store deler av sesongen og blir ikke ansett for å være klar til EM.

Juan Mata, Spania (Manchester United)

Juan Mata var det heller ikke plass til som midtbanespiller i del Bosques tropp. Han har hatt en ujevn sesong som åpenbart ikke har overbevist den spanske sjefen.

Diego Costa, Spania (Chelsea)

Brasilianeren som skiftet statsborgerskap har spilt en anstendig sesong på et underpresterende Chelsea. Likevel har Spania-sjef Vicente del Bosque valgt å holde ham utenfor troppen.

Fernando Torres, Spania (Atlético Madrid)

Torres har vist antydning til gammel storhet for sin gamle klubbe Atlético Madrid. Det var likevel ikke nok storhet til at han kom med i Spanias tropp.

Isco ville vært aktuell for de 23 andre EM-troppene, men i Spania ble han veid og funnet for lett. Her jubler han etter å ha vært med på å sikre Champions League-seier sammen med Real Madrid. Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Isco, Spania (Real Madrid)Det ville trolig vært plass til en Isco i alle de andre 23 EM-troppene. Men i Spania er det flust opp av midtbanespillere med høy kvalitet. Ble ikke tatt ut.

Danny Drinkwater, England (Leicester)

En av de mest sentrale spillerne i Leicesters usannsynlige sesong som endte med ligagull. En midtbanespiller med kvaliteter som mange mener Roy Hodgson trenger.

Hatem Ben Arfa, Frankrike (Nice)

Ben Arfa som kom tilbake til Frankrike foran denne sesongen har i perioder spilt overbevisende på Nice. Har scoret 17 mål fra sin offensive midtbaneposisjon.

Mer om Benzema her:

Skadet

Vincent Kompany, Belgia (Manchester City)

Stopperen som var selvskreven i midtforsvaret til Belgia ble skadet i mesterligakamp mot Real Madrid. Han rekker ikke EM og er ikke Belgias tropp.

Marco Reus, Tyskland (Borussia Dortmund)

Det var en overraskelse da han ikke ble tatt med I den tyske troppen selv om alle visste at han slet med skader. Men da legene var usikre på om han kom til å bli frisk til EM, valgte tyskernes sjef Joakim Löw å utelate ham fra troppen.

Raphael Varane (Frankrike)

Helt på tampen av sesongen pådro Real Madrid-stopperen seg en lårskade som setter ham ut av EM. Han gikk i par med Sergio Ramos som Real Madrids stopperpar hele sesongen gjennom.

Claudio Marchisio ville vært med på det italienske laget hadde han vært skadefri. Foto: GIORGIO PEROTTINO

Claudio Marchisio, Italia (Juventus)En av de sentrale spillerne på Italias mesterlag Juventus. Pådro seg en alvorlig korsbåndsskade og er ute i seks måneder.

Kurt Zouma, Frankrike (Chelsea)

Var i ferd med å bli etablert midtstopper på Chelsea da han pådro seg en stygg kneskade i kampen mot Manchester United i februar. Han er klar til neste sesong, men EM kom for tidlig for en som regnes som et av de største stoppertalentene i Europa.

Danny Welbeck, England (Arsenal)

Arsenal-spissen har vært fast i Roy Hodgsons tropper de siste årene og hadde trolig vært med hadde det ikke vært for kneskaden han pådro seg på tampen av sesongen og som krever operasjon. Trolig er han ute til nærmere jul.

  • Se de siste sakene fra sporten under:

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene: