Ved første øyekast skulle man ikke tro at jeg var i risikogruppen for hjertetrøbbel. Jeg røyker ikke, er ikke veldig gammel eller veldig overvektig. Men som dere vet, jeg er Brann-supporter, og da får og hjertet kjørt seg ukentlig.

Når Brann spiller står det som regel om så mye mer enn tre poeng. Det er nesten alltid en avgjørende kamp. Sånn har det vært siden i fjor, i kamp etter kamp, Brann må vinne for å unngå nedrykk, eller Brann må vinne for å rykke opp.

foto
Amadaiya Rennie (t.v) jubler med målscorer Kristoffer Barmen (midten) og Fredrik Haugen (t.h) etter den avgjørende straffescoringen. Foto: Digitalsport

I oppgjøret mot Bryne var pulsen unormalt høy – til og med for å være en Brann-kamp. Det som skulle bli en 90 minutters tur i parken, og som det etter det første kvarteret indikerte at det ville bli nettopp det, ble i stedet til årets mest spennende kamp. Bryne kjempet ikke bare med nebb og klør, de dro i Brann-spillerne og halte i tiden. *** Følg BT-sporten på Facebook**

Rett som det var la de seg ned og ble de liggende som om de var døden nær. De gjorde alt for å sikre seg det ene poenget de hadde halvveis nede i lommen.

Takk og pris for at Brann aldri ga opp, og takk og pris for at Brann har super-innbytteren Azar Karadas i sine rekker. Nok en gang ble et bidrag fra den levende legenden avgjørende. For det var nettopp han som skaffet Brann det ekstremt viktige straffesparket.

Kveldens mann ble imidlertid mannen som satte straffen i mål. Aldri har vi sett en mer kaldblodig straffeksekutør, og aldri har vi sett et mer overlegent, elegant og iskaldt straffe på Brann Stadion. Der han sto og ventet på at Brynes keeper skulle hoppe og sprette fra seg, lå presset fra en hel by oppå hans unge skuldre. Likevel satte han ballen i mål, og det på det med den største selvfølge.

VIDEO: Slik avgjorde Brann i seieren over Bryne

Siden laget fra Kristiansund er uslåelig om dagen så kan ikke Brann være noe dårligere. Brann har ikke råd til å avgi poeng, ikke til noen. Med et poengtap mot Bryne hadde Brann kommet på etterskudd, og det ville satt spillerne under et press jeg ikke er sikker på om de ville taklet.

I stedet har de nok en gang bevist at de mener alvor med sine opprykksplaner. Nå har de spilt tolv kamper på rad uten tap.

BALLSPARK-VIDEO: Reaksjoner etter kampen

Barmen: — Vi vil være ubeseiret også etter Kristiansund

Lars Arne Nilsen: - Arrogant. Deilig

Steffen Lie Skålevik: - Vi kollapser fullstendig i første omgang

Sivert Heltne Nilsen: - Hater å få de gule kortene

Erik Huseklepp:- Da hadde vi gjerne gått opp i 2-0

Men at de kunne gi fra seg initiativet etter cirka 20 minutter er ikke bare ubegripelig, det er nesten utilgivelig.

Nilsen og hans hjelpetrenere må snarest finne ut av hva som skjedde i andre halvdel av første omgang. Brann har ikke råd til å sovne hen slik flere ganger i år, og i hvert fall ikke kommende søndag. Da venter Kristiansund, i Kristiansund.

Det er bare til å gå til anskaffelse av sterk hjertemedisin.