TRONDHEIMS-ØRN – AVALDSNES 3-1

— Det var sykt godt å slå laget som satser så tungt. Det var så godt å vise at også vi kan, jublet en fornøyd Lisa-Marie Karlseng Utland etter kampen.

Ørn-spissen høstet mye ros etter en strålende kamp, hvor hun var den store anføreren mot Tom Nordlies mannskap.

— Dette gir selvtillit etter den litt dårlige starten, sier hun og tenker på 2-2-oppgjøret mot Sandviken i første kamp for sesongen.

Det så likevel nokså lenge ut til å bli en ny, litt skuffende kveld for Trondheims-Ørn. Allerede før to minutter var spilt hadde de opplevd å bli presset langt bak på banen, tapt flere viktige dueller – og fått 0-1 imot.

— Starten var rufsete. Men så fant vi ut at dette ikke var umulig, konstaterer trener Trond Schjølberg.

Tent, men rolig stemning

For han kunne se at fortsettelsen etter hvert ble god, tross den vanskelige åpningen. Ørn spilte seg sakte men sikkert inn i kampen og første omgang ble til slutt en ganske jevn affære.

— Vi jobber som galeislaver, oppsummerer han om arbeidsinnsatsen.

Etter pause steg også kvaliteten på Ørn-spillet noen hakk, selv om treneren ikke var misfornøyd med det som ble vist i første omgang.

— Jeg er fornøyd med mye av det vi gjorde før pause også. Stemningen i garderoben var tent, men rolig. Vi visste vi kunne hamle opp med dem, forteller Schjølberg.

Ti minutter ut i andre omgang ble ballen lagt inn i bakrommet, hvor Lisa-Marie Karlseng Utland brøytet seg fram i duell med to Avaldsnes-stoppere og vippet ballen over en utrusende keeper.

Reprisemål

Bare to minutter senere kom en nesten identisk scoring. Igjen kom ballen i bakrom - denne gangen helt fra keeper Kristine Nøstmo. Nå var det Oda Bolkan Fugelsnes som fikk muligheten til å vippe ballen over en utrusende Avaldsnes-keeper – 2-1. Avaldsnes var imidlertid ikke slått ennå. ”Alle” har tippet dem i toppen, og de fikk et par muligheter til å sørge for utligning. Fire minutter før slutt lå da også ballen i nettet – men offsideflagget var løftet høyt av assistentdommeren.

På overtid fikk Ørn nok tid og rom til å gjøre 3-1. Innbytter Marthe Enlid la fint til rette for Fugelsnes, som kontrollert plasserte ballen inne ved stolperoten.

Dermed består Trondheims-Ørns flotte statistikk mot Avaldsnes – ubeseiret i seriesammenheng etter fem møter.

Ørns neste kamp er borte mot Klepp på søndag.

FAKTA

Trondheims-Ørn - Avaldsnes 3-1 (0-1)

DNB Arena, 147 tilskuere.

Mål: 0-1 Cecilie Pedersen (2), 1-1 Lisa-Marie Karlseng Utland (56), 2-1 Oda Bolkan Fugelsnes (58), 3-1 Oda Bolkan Fugelsnes (90).

Gult kort: Holmfridur Magnusdottir, Avaldsnes.

Dommer. Marte Sørø, Molde FK.

Trondheims-Ørn (4-5-1): Kristine Nøstmo - Martine Flakk, Marit Clausen, Inger Ane Hole, Mali Lilleås Næss - Oda Bolkan Fugelsnes, Andrea Haugstøyl, Guro Reiten, Tina Fremo, Julie Adserø (Marthe Enlid fra 70. min.), Lisa-Marie Karlseng Utland (Elen Sagmo Melhus fra 90. min.).