Kjetil Wæhler og IFK Göteborg hadde en sur kveld og tapte 0-2 på hjemmebane for rivalen AIK mandag. Den norske midtstopperen ble utvist tidlig i annen omgang.

53 minutter var spilt, og stillingen var 0-1, da Wæhler fikk direkte rødt kort for å bruke albuen mot Kennedy Igboananike.

Igboananike var mannen som ga AIK ledelsen i det 33. minuttet. Skuddet fra langt hold burde IFK-keeper John Alvbåge tatt.

Vondt ble til verre da Nabil Bahoui økte til 2-0 seks minutter etter at Wæhler ble sendt av banen. IFK maktet aldri å slå tilbake selv om gjestene fikk Sauli Väisänen utvist for to gule kort i sluttminuttene.

Til uken venter en vanskelig europaligakamp for Wæhlers lag. IFK skal forsøke å snu 0-1 fra hjemmemøtet med Rio Ave til sammenlagtseier i Portugal.

AIK er nummer to i Allsvenskan bak suverene Malmö. IFK ligger på 6.-plass. (©NTB)