— En midtspiss har stått på ønskelisten vår også før Frode ble skadet. Vi har følt behov for en backup til ham. Nå er Frode ute av spill to-tre måneder, og det er lang tid i fotball. Vi lider av manglende luftstyrke både offensivt og defensivt, og må erstatte Frodes luftstyrke, punktum, sier Rune Bratseth til Adresseavisen.

— Christer George er en brukbar spiss, men litt for lite målfarlig. Begynner en spiller først og score, så kommer målene, sa Nils Arne Eggen etter siste kamp på La Manga.

Det tyder ikke på at dere har veldig stor tillit til George, som senest denne uken er uttatt til landskampen mot Danmark - som et mulig spissvalg?

— Nils Arnes karakteristikk av Christer er jeg helt enig i.

— Nils Arnes karakteristikk av Christer er jeg helt enig i. Spissplassen er også kanskje den rollen Christer behersker aller best. Men han dekker ikke vårt behov for å ha en hodesterk spiller på topp, sier Bratseth.

Hvor RBK leter etter sin hodespesialist, vil ikke Bratseth konkretisere. Det er all grunn til å tro at man har skarpest søkelys på det nordiske markedet - utenom Norge. For der er ikke prisen riktig. Bodø/Glimts krav om 12 millioner for Bengt Sæternes, er slett ikke riktig pris, mener Bratseth & co.

Back eller stopper

Men spillerinnkjøpene stopper trolig ikke med en spiss. Eggen åpnet opp for det før helgen. En forespørsel på LSKs Torjus Hansén fulgte. Har dere virkelig også sideback-behov, Bratseth, med Stensaas/Saarinen på den ene siden, Olsen/Blixt/Basma på den andre?

— På venstresiden er vi dekket. På motsatt ikke, dersom vi holder på at Basma spiller i midten sammen med Hoftun.

— Der kan også Trondsen spille og dermed frigjøre Basma for høyreback-oppdrag?

— Trondsen og Hoftun som par holder godt i norsk fotball. I internasjonal sammenheng blir det for lite fart i et slikt midtstopperpar, sier Bratseth og antyder at det både kan bli aktuelt å kjøpe enten en høyreback og en stopper eller begge deler.

Noen må dra

— Hvis dere handler inn en eller flere spillere må vel noen forsvinne?

— Riktig. Vi har nå en stall på 24, som vi synes er en passe stor treningsgruppe. Kommer det nye spillere, er det helt klart at noen må gå, enten på utlån eller trene i vår rekruttstall.

— Dere har så langt ikke kjøpt en eneste spiller siden forrige sesong. (El-Fakiri er et "halvt" unntak.) Det kan tolkes som om dere hadde god tro på stallen, men ikke har det nå lenger. Er det dårlige treningskamp-resultater (seks tap og tre uavgjort på 12 kamper) - og prestasjoner - som er årsaken til det?

De eldste mest sultne

— La meg si det slik, en god del av dem vi kan kalle andrevalgene har ikke slått til i kampene i vinter. Det gjør at vi frykter at vi har for dårlig backup hvis førstevalgene skulle ramle fra.

— Altså er det de unge som ikke er sultne nok?

— Slik ser det ut. Det er våre eldste og mestvinnende spillere som er mest hissige på å unngå tap. I Rosenborg er vi veldig opptatt av å være «dårlige tapere» i den forstand at tap er noe av det vi liker aller minst. I vinter har vi hatt for få «dårlige tapere». Vinner-evnen har manglet. De jevne kampene vi tidligere hadde en evne til å vinne, har vi tapt. Det må vi gjøre noe med, sier Bratseth og er minst like bekymret over at laget har skapt uvanlig få målsjanser.

Ut for å bli god

— Noen av de yngre må innse at veien til å bli en god RBK-spiller går via opphold i andre eliteserieklubber, som Roar Strand, Harald Brattbakk og Erik Hoftun har gjort før dem. De må rett og slett tørre et slikt miljøbytte, og i alle fall ikke slå seg til ro med bare å være i Rosenborg-stallen.