— Etter alt jeg har vært gjennom, betyr dette selvsagt mye, sier Team Joker-rytteren etter å ha spurtet inn til en meget sterk 2. plass i Nokere Koerse.

Det belgiske endagsrittet samlet flere av de store profflagene som Team Sky, BMC Racing og Etixx-Quick Step. Team Joker var bare et av fire kontinentallag, og Halvorsen var med sine 19 år den yngste i feltet.

SUKSESS: Kristoffer Halvorsen på pallen i Nokere Koerse onsdag. Foto: Privat

Likevel manøvrerte kristiansanderen seg fram i spurten, og til slutt var det bare Timothy Dupont fra Verandas Willems som snek seg noen få centimeter foran etter 199,5 kilometer på sykkelsetet.

— Bedre enn vi kunne håpe på

— Utrolig overraskende og gøy, sier Halvorsen.

— Ekstremt imponerende. At han allerede nå skulle være "der", i et så stort løp, er bedre enn vi kunne håpe på, sier trener Kai Lexberg.

Han mener prestasjonen til og med var bedre enn Andreas Vangstads sensasjonelle etappeseier i Tour of Norway i fjor.

— Jeg vil våge å påstå at det er er tøffere å vinne endagsritt i Belgia enn enkeltetapper i etapperitt av samme kategori. Det er alltid vanskelig å sammenligne, og det var en stor prestasjon av Vangstad, men jeg vil si at prestasjonen til Kristoffer rangerer hakket høyere selv om han ikke vant, sier Lexberg.

— Smalt skikkelig

Veien fram til 2. plassen har på ingen måte vært plankekjøring. Halvorsen var regnet som Norges største sykkeltalent inntil han gikk på en kjempesmell våren 2014. Et virus satte ham helt ut av spill.

— Jeg hadde presset kroppen min for hardt over tid. Selv om jeg fikk signaler, overså jeg dem, og da det først smalt så smalt det skikkelig, sier Halvorsen.

Sykkelen ble umiddelbart byttet ut med sofaen, og selv å ligge på den beskriver han som slitsomt på det verste. Tankene om å legge opp streifet ham også.

— Når man ikke får trent på åtte måneder, er det vel bare naturlig at man begynner å tenke på andre muligheter i livet.

- Kommer styrket ut av det

Men da kroppen begynte å lystre igjen, var han aldri i tvil om at det var syklist han ville være. Fjorårssesongen brukte han til å bygge seg forsiktig opp, og først foran denne sesongen har han virkelig blitt klar til å spise kirsebær med de store.

— Det er mulig at Kristoffer uten disse problemene hadde vært på et enda høyere nivå nå, men på sikt tror jeg han kommer styrket ut av det, ikke minst mentalt. Nesten alle gode syklister har vært gjennom tøffe perioder, og nå har han lært seg til å kjenne på kroppen når nok er nok, sier Lexberg.

Erfaringen har for eksempel gjort at Gimlekollen-gutten matches forsiktig, og ikke sykler de knallharde franske etapperittene som Tour de Normandie og Tour de Bretagne, slik lagkameratene i Team Joker skal. I stedet sykler han Handzame Classic lørdag og U23-klassen i Gent-Wevelgem 1. påskedag.

Vil ikke bli proff ennå

De store målsettingene for sesongen har han ikke satt seg.

— Jeg ønsker bare å være i god form, trene bra og kjøre noen gode løp. Men nå vet jeg at formen er bra, og Gent-Wevelgem er et stort mål. Men jeg må stadig minne meg på at for bare halvannet år siden lå jeg i senga. Det er viktig å ikke hoppe over trappetrinn selv om det går bra, sier Halvorsen.

Derfor har han ingen ambisjoner om å bli proff før tidligst i 2018-sesongen.

— Jeg vil ikke bli proff for tidlig. I sykling må du ha en del treningstimer på baken, og ha et veldig godt treningsgrunnlag dersom du skal kunne holde følge med proffene på treningssamlinger. Profflivet er en drøm, men nå tenker jeg ikke på det i det hele tatt, sier 19-åringen.

Uttalelsen er musikk i ørene til Lexberg.

— Profflagene legger nok merke til ham, og det er mulig han kan bli proff i år hvis han vil. Men han er ennå ikke på et fysisk nivå som gjør at han har godt av det, sier Lexberg.