TRONDHEIMS-ØRN — MEDKILA 2-0

I 69 minutter var det dørgende kjedelig i Ranheim idrettspark. Ørn-spillerne virket tunge etter oppkjøringen, lå lavt mot en antatt svakere motstand og hadde - om man skal være noe raus - skapt kun én målsjanse.

Men i det 70. minutt, etter et innlegg fra Mali Lilleås Næss, dukket storscorer og landslagsspiller Lisa-Marie Karlseng Utland opp. Spissen var iskald fra fem-seks meter - og reddet dermed serieåpningen for Trondheims-Ørn.

Rett før full tid økte innbytter Ingrid Syrstad Engen etter et fint angrep, og dermed kunne Ørn-trener Trond Nordstein senke skuldrene.

Et gjesp av en omgang

De første 45 ble et gjesp av en fotballomgang i idrettsparken. Ørn lå lavt for å bryte gunstig og kontre, men lyktes ikke. Først etter 40 minutter kunne man klappe litt i vårværet over Ranheim, da Elen Sagmo Melhus skjøt rett over fra 17-18 meter.

Da hadde gjestene fra Medkila, som har mistet flere sentrale spillere etter fjorårssesongen, på sin side hatt to store sjanser. Og hjemmelaget kan takke Ørn-keeper Christine Skogli, som sto i Kristine Nøstmos skadefravær, for at de holdt nullen inn til pause.

Løsnet etter scoringen

Da lagene kom tilbake på banen fortsatte stillingskrigen. Det var jevnt, tett - og egentlig ganske kjedelig.

Helt til Karlseng Utland markerte seg.

Rett etter scoringen torde nemlig Ørn-jentene endelig slippe håndbrekket. Først var Rikke Storrø svært nære, da hun burde ha økt ledelsen med en avslutning fra kort hold. Før Medkila-keeper Maren Jakobsen var kjapt nede etter en god Ørn-avslutning fra 15-16 meter.

Rett før slutt var altså innbytter Syrstad Engen kald alene med keeper, og dermed ingen tvil: Poengene ble igjen i Trondheim!

• Ørn (4-3-3): Christine Skogli - Mali Næss, Marit Clausen, Martine Flakk Sarah Suphellen - Guro Ramstad, Andrea Haustøyl (Tina Fremo 90. min.), Guro Reiten - Rikke Storrø (Oda Fugelsnes 79.), Lisa-Marie Karlseng Utland, Elen Melhus (Ingrid S. Engen 60.)