Stemningen var elektrisk, og stadion kledd i grønt på ene siden, og rødt og hvitt på den andre siden.

Men der det var jevnt på tribunen, var Polen regnet som favoritter på banen mot Nord-Irland. Det skulle de få oppleve hvorfor.

Polen-press

For det hele handlet om de røde og hvite. Anført av Bayern-spiss Robert Lewandowski var det Polen som skapte de sjansene som var. Michael McGovern i Nord-Irland-buret skulle få nok å bryne seg på.

Den første store sjansen kom cirka halvtimen inn i kampen. Arek Milik fikk ballen på ti meter, men satte ballen over mål. Stor sjanse.

Minutter senere måtte McGovern varte opp med en kjemperedning på volleyen fra Bartosz Kaputska. Men det sto 0-0 til pause.

Milik med scoring

Fem minutter etter pause kom scoringen. Milik, som hadde brent kjempesjansen før pause, fikk ballen på 15 meter og gjorde ingen feil. En godt plassert avslutning nede i hjørnet sendte Polen opp i en fortjent ledelse.

Kampen åpnet seg opp noe etter scoringen, med Polen som det førende laget. Nord-Irland lå lavt og satset på kontringer, men klarte ikke ta muligheten når den bød seg.

Polen fikk flere store sjanser til å avgjøre kampen, men verken Maczynski eller Milik klarte å sette inn 2-0. Fem minutter før slutt trakk Nord-Irland fram en lur frisparkvariant. Steven Davis hadde plutselig godt med tid inne i feltet, men var i ubalanse og klarte ikke treffe ballen.

Men et tappert Nord-Irland måtte gi tapt. Polen tar med seg tre poeng fra sin EM-åpning.