Det var gjennom en telefonsamtale 25-åringen fikk beskjeden om å pakke sakene sine og slutte seg til farmerlaget San Antonio Rampage – der han startet sesongen før han overbeviste nok til å holde seg i NHL etter å ha blitt kalt opp i november i fjor.

— Det er ikke artig å få en slik beskjed. Men i min situasjon har jeg måttet regne med at dette kunne skje. Det er sånn det er når laget har for mange spillere på rosteren. Denne gangen gikk det utover meg, sier Martinsen på telefon til Adresseavisen.

Trolig tilbake i løpet av uken

Da Adresseavisen pratet med ham sent tirsdag kveld norsk tid, var det en fattet Martinsen som virket å ta hele situasjonen med ro — trolig med god grunn inntil videre.

For etter det Adresseavisen forstår er Martinsen trolig tilbake i NHL-troppen i løpet av kort tid – kanskje så tidlig som kommende helg.

Mulighetene for rask retur ble betydelig større torsdag kveld da angrepskonkurrent og rekkekameraten Chris Wagner ble plukket opp av Anaheim Ducks, fire dager før det såkalte «trading-vinduet» mellom NHL-klubbene stenger. Dermed kan den opprinnelige planen fremskyndes.

Adresseavisen har grunn til å tro at Martinsen uansett var svært aktuell for retur i løpet av neste uke, ettersom Colorado Avalanche trolig ønsker å gå fra tre til to keepere i NHL-troppen.

Keeper kan gi rom

Foreløpig okkuperer keeper Reto Berra en plass selv om han er i San Antonio for å spille seg varm etter skade. Når han kommer tilbake til Denver i slutten av neste uke, må klubben avgjøre om de skal ha to eller tre keepere i troppen – det første alternativet er den mest sannsynlige utvei.

Det vil gjøre at den siste og frigjorde plassen vil være åpen for utespillere, der Martinsen trolig anses som først i køen.

Premissene er avhengig av om det kommer noen overganger inn eller ut av Avalanche fram til overgangsvinduet stenger mandag – men Wagners overgang til Anaheim er trolig den døråpneren som skal til for å sende trønderen tilbake til fjellstaten Colorado.

Én måtte ut

Etter 44 kamper for Colorado Avalanche ble NHL-eventyret satt på pause for Martinsen, som brukte onsdagen til å slutte seg til Rampage-troppen som skal på helgeturné til California. Den utløsende årsaken til nedsendelsen kommer av at Avalanche denne uken signerte angrepsspilleren Shawn Matthias fra Toronto Maple Leafs. Det gjorde at én måtte ut av den fullbookede NHL-rosteren til Avalanche – som maks kan fylle 23 mann.

Dermed var det ventet at en formsvak Martinsen, som er ansett som en spiller i fjerderekken og med en toveiskontrakt som gjør det enklere å sende ham ned, var en av de som var mest utsatt for å bli sendt vekk. Selv om trondhjemmeren hadde gjort seg opp tanker om at han kunne være utsatt, ble han overrasket da telefonen kom fra Avalanche-ledelsen.

— Jeg forventet at hvis det skulle skje, så trodde jeg den kom med en gang vi kom hjem fra en liten borteturne for to dager siden. Men jeg hørte ingenting og har trent som normalt de siste dagene. Så kom beskjeden, sa Martinsen til adressa.no tirsdag kveld.

— Jeg har ikke fått beskjed om at jeg har vært dårlig og klubben har sagt at jeg ikke skal ta dette så tungt. Jeg har fått beskjed om at de har en plan om at jeg skal være tilbake om ikke lenge. Så fort det blir en plass ledig i rosteren, kommer jeg til å få sjansen. Planen er å komme meg opp, så får vi se hva som skjer de neste dagene, fortsatte han.

Martinsen startet sesongen i farmerligaen AHL og hadde ni kamper for San Antonio Rampage før han ble tatt opp til NHL. Rampage skal spille tre kamper på tre dager i helgen, mens Avalanche skal ta fatt på et av årets aller største høydepunkter. Lørdagens NHL-kamp mot Detroit Red Wings spilles nemlig utendørs foran rundt 50 000 hjemmesupportere på et baseballstadion midt i Denver sentrum.