Det norske sandvolleyparet Martin Spinnangr og Tarjei Skarlund røk fredag rett ut av åttendedelsfinalen etter 0-2-tap (18-21 og 16-21) for Latvia. Lite og ingenting fungerte for det norske paret i solskinnet i Horse Guards Parade.

Etter kampen mente spillerne at vinden ødela mye av spillet. Den hadde i hvert fall Martin Spinnangr store problemer med å takle.

— De taklet vinden og baneforholdene mye bedre enn det vi gjør. Jeg føler jeg spiller for høyt og for langt. Det er ingen god følelse å ryke ut på denne måten, sier Spinnangr.

Landslagssjef Jon Grydeland var også tydelig på at vinden ikke var gunstig for Spinnangr, som ikke er blant de mest tekniske spillerne i sanden.

— Spinnangr kommer tidlig inn og blir passiv på ballen. Det syns veldig lett hvilke valg han gjør. Når han velger de løse variantene, synes det for godt. Når han skal gå ut offensivt, er han ikke offensiv nok. Hovedproblemet er likevel at vi ikke får spilt taktikk ofte nok, vi holder på å jage hele veien, sier Grydeland og fortsetter:

— Jeg er veldig skuffet over måten vi taper på. Vi ser vi har sjansen og er med hele veien, men Latvia er flinke med småspillet, og vi klarer ikke å holde trykket og gjennomføre på en skikkelig måte, sier landslagssjefen.

Håpet på medalje

Likevel er det dette nivået de norske spillerne har vært på. Å vinne to kamper, for så å tape to, er ikke uvant kost for det norske paret i verdensserien. Til tross for dette, skrudde de opp forventningene foran OL. De ville ha medalje.

— Vi visste vi måtte gjøre få feil. Men det var litt for mange feil i dag til at vi kunne klare å vinne på dette nivået her. Laget vi spiller mot gjør få angrepsfeil og tar poeng. Vår oppgave var å gjøre få feil. Det klarte vi ikke i dag. I tillegg trenger vi marginene på dette nivået for å gå videre, og de hadde vi ikke i dag, sier Tarjei Skarlund, som var meget skuffet etter at paret sviktet da det gjaldt som mest.

— Selvfølgelig er det skuffende. Det er surt fordi jeg føler vi ikke får ut det vi er gode for. Vi føler vi har spilt oss opp i turneringen, sier Skarlund og fortsetter:

— Vi har jobbet i fire år for at vi skal ta den medaljen. Medaljen har vi sett og tenkt på i alle disse fire årene. Det er alltid skuffende når vi ikke oppnår det vi ønsker, men det har vært en fantastisk reise, sier Skarlund