baardsen.2

Det melder Norges Fotballforbund i en pressemelding tirsdag.

Baardsen har mistet lisensen for ett år etter manglende forsikringsdekning, bruk av ulovlige representasjonskontrakter og manglende innsending av representasjonskontrakter.

Oppe i ankeutvalget

Alle disse punktene er brudd på de gjeldende agentbestemmelser, og saken ble avgjort i NFFs ankeutvalg denne uken.

— Kravet om ansvarsforsikring er et sentralt element i lisensordningen for spilleragenter. Lisensordningen skal gi spillerne, ofte unge og uerfarne, en viss sikkerhet i forholdet til agenten. Ved å operere som agent uten ansvarsforsikring eksponerte Baardsen spillerne for en risiko som lisensordningen nettopp er ment å eliminere, heter det i pressemeldingen fra NFF.

Til tross for påpakninger fra NFF, unnlot Baardsen dessuten å bruke forbundets standardkontrakter. Han brukte i stedet kontrakter forbundet ikke kunne godta, blant annet fordi de baserte seg på engelsk og walisisk rett.

Opprinnelig to år

Einar Baardsen vil ikke få igjen lisensen før 20. november i år.

Baardsen selv mener straffen er alt for streng.

— Det som har skjedd er at NFF hevder jeg ikke hadde forsikringspapirene i orden i deler av 2004, da jeg var tilknyttet agentfirmaet IMG. Etter jeg gikk ut av dette firmaet, regnet jeg og også andre agenter med at vi fikk med oss forsikringen. Men NFF mener noe annet, sier Einar Baardsen til TV 2 Nettavisen.

Opprinnelig ville NFF frata Baardsen lisensen i to år, men etter en behandling i NFFs ankeutvalg er straffen redusert til ett år.

— De ville frata meg lisensen i to år, faktisk. Men etter behandling i ankeutvalget ble den redusert til ett år, og med tilbakevirkende kraft får jeg den tilbake i november 2005, sier Baardsen, som blant andre er agent for John Arne Riise.

— Samtlige agenter i andre land jeg har snakket med, har fått sin lisens godkjent. Alle jeg har snakket med, mener en bot eller lignende ville vært en passende straff - ikke det NFF nå har gjort, mener Baardsen.

— Jeg mener avgjørelsen til NFF er ufattelig. I andre land ville aldri noen agenter opplevd dette, sier Baardsen.