Italian midfielder Francesco Totti sucks his thumb in honour of his son as he celebrates after scoring on a penalty kick for the game-winning goal in the round of 16 World Cup football match between Italy and Australia at Kaiserslautern's Fritz-Walter Stadium, 26 June 2006. Italy won the match 1-0. AFP PHOTO / PATRICK HERTZOG Foto: PATRICK HERTZOG

Det sto 0-0 etter en heller svak 1. omgang.

2. omgang fikk en høydramatisk start da Marco Materazzi ble utvist for en takling på Marco Bresciano. Utvisningen så ut til å være i strengeste laget.

Parma-spiller Bresciano var i stormløp gjennom det italienske forsvaret da Materazzi felte ham som bakerste mann. Dommer Luis Medina Cantalejo marsjerte frem og trakk opp det røde kortet.

Så, tre minutter på overtid, fikk Italia straffe. Det så ut til å være billig. Totti scoret på det som var kampens siste spark, og Italia er videre.

Viduka skuffet

— Jeg har det veldig dårlig nå, sa Australias spiss Mark Viduka etter kampen.

— Vi har riktignok kommet veldig langt i VM, men jeg er skuffet over måten vi ryker ut på.

Italia-trener Marcello Lippi var naturligvis fornøyd etter den dramatiske avslutningen.

— Vi møtte et godt lag. I første omgang har vi ikke muligheten til å henge med, men skaper likevel flere store sjanser.

— I andre omgang blir det vanskelig etter at vi blir ti mann. Men på grunn av sterk organisering og målbevissthet ror vi likevel seieren i land.

Revansj

Idet de tre tilleggsminuttene egentlig var ute, kranglet venstreback Fabio Grosso seg gjennom på siden, skar inn i Australias straffefelt og snublet over Lucas Neill.

Det varte halvannet minutt før Totti kunne ta straffen. Han ble vraket fra start, men ble kastet inn da landslagssjef Marcello Lippi et kvarter før slutt gamblet med å brenne av sitt siste bytte.

For fire år siden var det Totti som ble utvist da Guus Hiddinks sørkoreanske sensasjonslag slo Italia i åttedelsfinalen. Denne gang innkasserte han personlig revansj ved å sende ballen forbi Mark Schwarzer.

Deretter endte han i en jubelklynge ved hjørneflagget. Kampen ble aldri satt i gang igjen. Hiddinks australske sensasjonslag var utslått.