Travkusken skjønte ingenting av promilletesten: – Jeg drikker bare vann og kaffe

Promilletesten av travkusken Åsbjørn Tengsareid viste, til hans store overraskelse, utslag. – Jeg drikker jo bare kaffe og vann, sier han til NRK.

Publisert:

Alkometeret til testerne på Forus travbane viste utslag da Åsbjørn Tengsareid blåste. Smitteverntiltakene gjorde at han blåste med 1,18 i promille. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

  • NTB

Spritrensen av alkometeret var årsaken til at promilletesten først viste 0,47 og da han skulle blåse en gang til spratt metieret opp i 1,18.

Travkuskene er pålagt å la seg promilleteste foran alle V75-løp. Lørdag kveld fikk Tensareid seg en overraskelse.

– Jeg drikker bare vann og kaffe, men plutselig viste testen at jeg hadde drukket. Jeg husker ikke sist jeg drakk alkohol, sier travkusken til NRK.

– Da tenkte jeg at noe måtte være skikkelig galt. Funksjonærene som gjennomførte testen kikket på hverandre og trodde sikkert at jeg hadde drukket.

Les også

Jubel på Leangen: Nå får publikum ta del i travfesten

Les også

Skandale i Sverige: Superhesten mister trolig seier etter forbudt inngrep

Årsaken til utslaget på testen var altså smitteverntiltaket fra travbanens side.

– Det var noen funksjonærer som hadde gjort en skikkelig jobb med å desinfisere alkometeret. De hadde desinfisert det med sprit. Jeg må bare beklage til funksjonærene og Tengsareid at det skjedde. Det er mitt ansvar, sier daglig leder ved Forus travbane Bjørn Bagstevold.

(©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Trav