Golfsensasjonen Hovland avanserer i USA

Viktor Hovland gikk tre slag under par på tredje runde i PGA-turneringen i Illinois lørdag. Med solid spill i søndagens finalerunde kan han avansere kraftig.

Publisert: Publisert:

Viktor Hovland fortsetter å imponere på golfbanen selv om det er et stykke frem til teten i PGA-turneringen i Illinois lørdag. Foto: David J. Phillip / AP / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel

Han gikk tidlig ut på tredje runden fra sin 51.-plass, fire slag under par. Han var på par på alle hullene frem til det 13. hullet da han fikk dagens første birdie. Hovland fulgte også opp med en birdie på det 15.-hullet. Han avsluttet runden med birdie på det siste hullet og endte dermed tre slag under par.

Med det resultatet er nordmannen nummer 39 før avslutningsdagen. Det skiller seks slag opp til en plass blant de ti beste.

Les også

Hovlands parodi tar av på nett

Les også

Hovland klarte cuten i PGA-turnering

– Det var deilig. Selvfølgelig har jeg litt jobb å gjøre i morgen også, men avslutningen satte meg i hvert fall opp til en mulighet for å klatre i morgen og at jeg kan få en del viktige poeng, sa Hovland i et intervju med Eurosport.

Turneringen ledes av Cameron Tringale og Andrew Landry. Amerikanerne som deler førsteplassen, ligger 16 slag under par, det vil si ni slag bedre enn Hovland.

I de to foregående PGA-turneringene har Hovland hatt en forrykende avslutning og avansert i feltet. Det er svært jevnt i turneringen og muligheten for avansementer også denne gangen er absolutt til stede.

Les også

Hovland oddsfavoritt etter en snau måned som proff: – Det er ganske ekstremt

13.-plassene fra de to siste turneringene er foreløpig best.

Hovland imponerte både under Masters i april og i US Open tidligere i sommer som amatør. Nå kjemper han om å komme med på PGA-touren på fast basis neste sesong.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.