Solskjær-grep gir resultater: – Tøft, men det trengs

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har måttet snu om på mye for å øke spillernes fysiske kapasitet ute på banen.

Publisert:

Manager Ole Gunnar Solskjær fra kampen i Champion League mellom Manchester United og Barcelona sist sesong. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel

Lokalavisen Manchester Evening News skriver om store endringer hos Manchester United siden nordmannen tok over managerstolen.

Ett av problemene Solskjær skal ha identifisert da han tok over United, var spillernes manglende utholdenhet. Etter en skuffende avslutning på sesongen er det blitt gjort store endringer i klubben.

  • LES OGSÅ: Solskjærs «juvel» sikret ny United-seier

Manchester Uniteds startellever i en treningskamp mot Inter sist helg. Rødtrøyene vant 1–0. Foto: Danial Hakim / AP / NTB scanpix

Ansettelser

Blant annet er det blitt skiftet ut personell. Solskjærs tidligere assistent Warren Joyce skal ha hatt en finger med i spillet, og United har hentet inn blant annet en ny fysisk trener og en ny forsker til å analysere det spillerne presterer.

I løpet av lagets ni dager i Australia, gjennomførte de 14 treningsøkter, skriver Manchester Evening News. De trente blant annet også på morgenen før møtet med Perth Glory. Mye av tiden brukes også på skadeforebyggende trening.

– Vi jobber hardere enn noensinne for å få ting rett. Treningene har vært ganske tøffe, men det trengs, skal jeg være ærlig. Hvis vi sammenligner det med samme tidspunkt i fjor, er vi i mye bedre form, sier Marcus Rashford til The Telegraph.

– Spesielt Ole ønsker at vi jobber veldig hardt. Men treningsøktene har vært veldig bra og kampformen er på vei, sier Luke Shaw til Manchester Evening News.

Ole Gunnar Solskjær har lagt stor vekt på kondisjonstrening i sesongoppkjøringen. Foto: FELINE LIM / REUTERS / NTB scanpix

Bedring

Og United har sett friske ut så langt i treningskampene. Det er blitt seire mot Perth Glory, Leeds og Inter.

Lokalavisen skriver at laget har hatt ti prosent forbedring i antall meter de løper, og enda høyere økning på løp med høy intensitet.

Med til historien hører det riktignok med at det i fjor sommer var VM, og at flere stjerner ikke var med på dette tidspunktet.

United spiller sin neste treningskamp torsdag. Da møter laget Tottenham i Shanghai. Deretter venter kamp mot Kristiansund i Oslo 30. juli.

(©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Manchester United
  2. Ole Gunnar Solskjær
  3. Premier League