– Jeg gleder meg til et nytt kapittel av livet. Det blir en veldig annerledes hverdag enn det jeg er vant med, men en jeg er sikker på å trives veldig godt i, sier Amalie Iuel, som blir 29 år mandag, til VG.

Hun forteller videre at hun ikke kommer til å legge opp karrieren, men at hun tar en konkurransepause denne sesongen. Det innebærer at VM i Budapest går uten henne. Sist sommer ble Iuel nummer fem i EM og nummer 15 i VM på 400 meter hekk. Sommeren 2024 er OL i Paris det store.

Klokken 17.00 la paret ut bekreftelsen Instagram. Iuel røper at hun er 19 uker på vei og termin er i september.

«Baby på vei. Denne sommeren blir litt annerledes enn vanlig. Jeg kommer til å ta en pause fra konkurranse, men kommer til å være tilbake igjen i høst. Men først og fremst gleder jeg meg til å møte denne lille fyren», skriver Iuel.

«Gleder meg til å high five denne lille karen en gang rundt september. Og Amalie Iuel er helt fantastisk», skriver Lund Svindal.

Det er snart tre år siden Amalie Iuel bekreftet overfor VG at hun og den tidligere alpinisten Aksel Lund Svindal var kjærester.

Aksel Lund Svindal regnes som en av tidenes alpinister med syv mesterskapsgull og 36 seirer i verdenscupen. 40-åringen la opp etter VM i Åre i 2019. Han er også kjent som programleder av «Mesternes Mester» på NRK.