Norge hadde ikke spilt landskamp siden tapet i VMs bronsekamp mot Russland 15. desember i fjor.

– Vi har mye å jobbe med og lite tid, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2 før kampstart.

Dårlig tid hadde laget hans absolutt. Det løp fra Danmark stort sett kampen gjennom.

En rekke jenter som ikke var med i VM i fjor spilte for Norge. Dette var tilfellet for Nora Mørk, Marit Malm Frafjord, Amanda Kurtovic, Henny Ella Reistad og Veronica Kristiansen.

Seieren var den ellevte på rad mot Danmark. Danskene er delvis kjørt av i landslagshåndball for kvinner og har bare en medalje de 16 siste årene.

Torsdag sto det 6-1 til Norge etter snaut åtte minutters spil. Da hadde det norske laget vist giftig kontringsspill etter meget god forsvarsjobb foran en toppkeeper (Silje Solberg).

Det er denne miksen Hergeirsson ønsker å se. Oppskriften har gitt Norge flere gullmedaljer siden han overtok jobben sommeren 2009.

Norges nye assistenttrener Tonje Larsen og landslagstrener Thorir Hergeirsson under kampen mot Danmark torsdag. Foto: Bo Amstrup / NTB

Veien videre

Ledelsen økte så til 9-1, 11-2 og 15-5. Det ble en brutal debut som dansk landslagssjef for Jesper Jensen. Laget hans ble fullstendig overkjørt av Norge før pause (16-8). Det ble så til 20-10 og 24-12 kort inn i 2.-omgangen.

Seieren var et kraftig signal til EM-konkurrentene: Norge er på gulljakt etter tre mesterskap på rad uten tittel.

Solberg spilte helt strålende i målet nesten hele tiden hun var på banen. Hun ble i sommer hentet til verdens beste klubb, ungarske Györ.

Nora Mørk spilte sin første landskamp på 16 måneder. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Frankrike lørdag

Norge fortsetter Golden League mot Frankrike lørdag og Montenegro søndag. Sistnevnte er også motstander i OL-kvalifiseringen i mars neste år.

I slutten av november samles Norge igjen til kamper, da mot Tyskland, Frankrike og Danmark. Denne turneringen spilles i Bergen.

VM går i perioden 3. til 20. desember, og alle kamper i Norge (sluttspillet inkludert) spilles i Trondheim. Slik det ser ut nå, vil det ikke være åpning for mer enn 200 tilskuere på tribunen per kamp.

To innledningsgrupper og en hovedrundepulje avgjøres i Danmark.