– Det var en spiller som ikke fungerte i Rosenborgs planer. Han var på vei til Tyrkia, men av en eller annen grunn valgte de ham bort. Han var ikke i Åges planer. Han var opptatt av å komme seg vekk fra RBK siden han ikke ble satset på. Sånn sett ser det ut til å være en drømmeovergang for meg, Norrköping og Samuel selv, sier Torbjørnsen, speideren som hentet nigerianeren fra Rosenborg og Lerkendal til Norrköping.

Etter fem runder er den tidligere Rosenborg-spilleren toppscorer i Allsvenskan med fem mål og lovordene hagler over hans inntreden i svensk fotball.

– Det er ingen hemmeligheter. Det er mye likt, men laget gjør det veldig bra og jeg prøver bare å jobbe hardt. Noen ganger er det bra med en frisk start. Det var viktig for meg å få spille fotball, sier Samuel Adegbenro til VG.

– Han passer bedre inn hos oss enn i RBK hvor det er ganske strikt og rigget i 4–3–3. Her spiller han i en litt friere rolle og benyttes i alle de tre offensive rollene. Han har vært vår beste spiller i vinter og i de første seriekampene, sier Torbjørnsen.

foto
SVENSK BLINK: Talentspeider Stig Torbjørnsen har suksess i Norrköping. Her på Ullevaal stadion i 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

– Dere fikk ham for ganske lite penger også?

– Ja, meget billig. Det er en av de billigste jeg har hentet noen gang. Det er spesielt. Det setter overgangen i enda bedre lys. Overganger må alltid settes opp mot pris. Jeg mener han bør ha en mye høyere verdi enn RBK satte på ham, svarer Torbjørnsen.

Speideren ønsker ikke å gå inn på summer, men etter det VG erfarer var overgangssummen på under 100.000 kroner.

Torbjørnsen, som tidligere har vært ansatt som speider for nettopp Rosenborg, er usikker på Adegbenros verdi nå.

– Det er vanskelig å svare på nå etter fem kamper, men de fleste toppscorere blir solgt for ganske mye penger til utenlandske klubber. Jeg klarer ikke å se at han skal være billigere enn Hauge og Zinckernagel, for eksempel. Han ender kanskje ikke opp i Premier League, men verdien er nok ganske lik, sier han.

Adegbenro legger ikke skjul på at han en gang i fremtiden kan tenke seg å ta steget videre.

– Det er drømmen min, men akkurat nå tenker jeg ikke så mye på det. Jeg er veldig glad for å være her, sier nigerianeren.

Dorsin: – Vi har sikret oss

Sportslig leder i Rosenborg, Mikael Dorsin, mener overgangen endte opp med å bli en god avtale for Norrköping, men en mulig solid avtale for RBK også.

– Han hadde ett år igjen av kontrakten, og både vi og han følte for å prøve noe nytt. Vi aksepterte et bud fra Tyrkia, men av ulike årsaker ble ikke noe der. Norrköping kom på banen, og da slapp vi ham dit. Vi gjorde en avtale, og jeg håper at han gjør det bra, både for vår og hans skyld forteller Dorsin.

– Betyr det at dere har sikret dere gode midler om han gjør det bra?

– Vi er sikret veldig gode midler i kassen om han gjør det bra. Vi har gjort en veldig god avtale. Det stemmer at overgangssummen ikke var veldig høy, men Samuel hadde ett år igjen av avtalen så det var vanskelig å få mye penger for ham når ingen klubber var interessert i å kjøpe han. Skulle RBK fått mye penger burde vi solgt ham etter kampene mot Ajax i 2017, svarer Dorsin.

Svensken ønsker ikke å kommentere den nøyaktige prislappen på Adegbenro av respekt for de andre partene i avtalen.

Adegbenro tror ikke Rosenborg angrer på at de lot ham gå:

– Jeg tror ikke det. Man kommer og går. Sånn er fotball og det er mange veldig gode spillere der, sier han.

foto
SPORTSLIG LEDER: Mikael Dorsin forteller at han er fornøyd med avtalen de fikk med Norrköping da Adegbenro dro fra Lerkendal i januar. Her fra et styremøte utenfor Lerkendal sommeren 2020. Foto: Helge Mikalsen/VG

Dorsin peker også på at Adegbenro har en skadehistorikk, samtidig som nye og yngre spillere vokste fram i kantrollene.

– Når han nå hadde ett år igjen, så ville Samuel noe nytt, og både vi og han kjente at han trengte et miljøskifte for å blomstre igjen. Samtidig visste vi at om han holder seg frisk, får et miljøskifte og en ny tenning, så har han store kvaliteter som han viste i RBK for 3-4 år siden. Da kan han plutselig levere og bli het på markedet igjen for andre klubber.

PS: Allsvenskan ser du på Discovery