Jerv vant fortjent over Start på hjemmebane og sikret sin første tellende seier over storebror siden 1962.

– Det føles for jævlig. Vi er ikke i nærheten i noen av spillets faser. Å svare på hvorfor klarer jeg ikke nå, dessverre, sier tomålsscorer Martin Ramsland etter Starts 2–4 tap mot Jerv.

Han hadde ikke scoret i tellende kamp siden han sendte Start opp til Eliteserien på Åråsen 11. desember 2019. Mot Jerv fikk han endelig tellende resultat når han sendte hjemmelaget i ledelsen tidlig i kampen.

Etterpå hadde han likevel ingenting å juble for. Det hadde heller ikke Start-trener Joey Hardarson, som så sitt lag slippe inn fire mål etter cornere.

– Jeg har aldri opplevd noe sånt som trener før. Det er veldig spesielt, sier Start-treneren, som mener sitt lag opptrådte energiløst mot et heltent Jerv-lag.

– Jerv gjør en god kamp. De får et vanvittig energinivå med mye prat og brøling. Der skorter det mye hos oss. Den energien der hadde ikke vi, sier Hardarson.

For Jerv var også det beste laget i banespillet. Grimstad-laget svarte umiddelbart på Starts ledermål. John Olav Norheim gikk ned i feltet, fikk straffe, som Diego Campos satte i mål.

Martin Ramsland skulle få sitt andre, men Jerv svarte direkte med scoring av Campos. Jerv var det klart beste laget før pause og kunne fort ha ledet til hvilen.

Det skulle komme etter pause. Fem minutter inn i den andre omgangen fikk Erik Sandberg masse tid i feltet og headet inn 3-2. Før det var spilt 60 minutter hadde Akeem Latifu lagt på til 4-2. Start var rystet.

Hjemmelaget klarte aldri å reise seg. Henrik Robstad og Martin Ramsland hadde sjanser til å redusere, men i realiteten var Jerv aldri truet.