Etter Sergio Busquets positive coronatest, vekker det stor usikker rundt Spania sin EM-åpning mot Sverige 14. juni.

Tirsdag møtes Spania og Litauen, en kamp det spanske U21-landslaget nå må spille. Og de unge spillerne kan også møte Sverige i premieren, ifølge Spanske AS.

– Du må bytte ut alle spillere før første kamp, ​​så det kan skje rent hypotetisk, sier landslagssjef Stefan Pettersson til Sportbladet.

UEFA vurderer 48 timers utsettelse i tilfelle listen blir omgjort, forutsatt at alle spillere som blir erstattet på grunn av coronavirus ikke kan spille turneringen igjen, skriver AS.

Diario AS meldte mandag ettermiddag at Celta-spiller Brais Mendez har hastet hjem igjen til Spania etter å ha vært på ferie på Mykonos. Avisen hevder å vite at han kan være en aktuell Busquets-erstatter. Senere mandag ettermiddag bekreftet Celta Vigo nyheten:

I tillegg til Mendez, så er Pablo Fornals, Rodrigo Moreno, Carlos Solér og Raul Albiol kalt inn av landslaget til treninger, melder Det spanske fotballandslaget på Facebook og Twitter.

Det spanske landslaget skal nå vaksineres med Janssen-vaksinen, melder blant andre den spanske radiostasjonen og nettavisen Cope – og AS.

I Norge er denne vaksinen utenfor vaksineprogrammet og tilbys de som frivillig vil vaksinere seg av spesielle årsaker - som uunngåelige utenlandsreiser.

Landslaget skal vaksineres med Janssen-vaksinen (Johnson & Johnson) for å unngå at de må ta en ny dose underveis i mesterskapet og ifølge Cope skal vaksinen settes tirsdag.

Søndag kveld bekreftet det spanske forbundet at veteranen Sergio Busquets hadde testet positivt for covid-19.

Alle nærkontaktene ble da isolert og som følge av den positive testen, ble det bestemt at Spania vil stille med U21-laget og U21-treneren i tirsdagens treningskamp mot Litauen.

Spania spiller sin første kamp i EM mot Sverige mandag 14. juni på hjemmebane i Sevilla.

AS skrev tidligere mandag at det spanske fotballforbundet har ønsket å vaksinere landslagsspillerne på samme måte som de spanske OL-utøverne skal vaksineres før lekene i Tokyo. Allerede for to måneder siden skal Luis Rubiales, presidenten i det spanske fotballforbundet, ha bedt helseminister Carolina Darías om vaksiner til EM-troppen.

Flere andre landslag, deriblant Belgia har tilbudt spillerne vaksiner i forkant av EM.

Ifølge Het Laatste Nieuws skal de fleste spillerne ha tatt vaksinen, men noen av spillerne som hadde blitt smittet av covid-19 tidligere, valgte å ikke ta vaksinen før etter mesterskapet i frykt for dårligere prestasjoner i tiden etter vaksinedosen.