2020 var Solskjærs andre hele år som Manchester United-manager, og nordmannen dro inn gode summer for den jobben.

I sitt første hele år (2019) som manager i den engelske storklubben tjente kristiansunderen 108 millioner kroner, men på skattelistene for 2020 er ikke mye av inntekten fra manager-jobben oppført. Solskjær står med 3,6 millioner kroner i inntekt for 2020.

Men ligningsformuen har gjort et hopp fra 2019 til 2020. Den var oppført på 70,5 millioner i 2019, mens den i 2020 hadde økt til 113,8 millioner, ifølge skattelistene som ble sluppet onsdag.

– Han har tjent penger gjennom en lang fotballkarriere. Lønningene er høye i fotballen, og spesielt i England, så det er helt naturlig at han bygger seg opp en formue, sier ordfører i Kristiansund, Kjell Neergaard (Ap), til VG.

Solskjær betaler store deler av skatten sin i England, men står oppført med 1,8 millioner skatt i Norge for fjoråret.

– Ole Gunnar hadde i 2020 en veldig høy lønn i England, og skattet da til England. Han betaler den skatten han skal i det landet han skal. Ole Gunnar er en mann vi er veldig stolt av i Kristiansund. Han er verdens mest kjente nordmann, sier Neergaard.

Solskjær ble sparket av Manchester United i november. Ifølge The Times og andre britiske medier skal han ha fått en sluttpakke på snaue 90 millioner kroner.

Les også: Dette tjente Norges største idrettsstjerner

Neergaard har selv vokst opp i samme nabolag som Solskjær, og synes det var synd da han fikk sparken i storklubben.

– Ole Gunnar selv kjenner jo mekanismene i fotball, men jeg synes det er undervurdert hva han har fått til, sier Neergaard, og trekker frem Europa League-finalen og andreplassen i Premier League forrige sesong.

– Så kom det noen tap i ligaen. Vi synes jo det er veldig synd her i Kristiansund, men det imponerte meg hvordan supporterne har reagert i ettertid, og hvordan Ole Gunnar reagerte i ettertid. Det er ikke alle som forlater en klubb på den måten som Ole Gunnar gjorde. Han var ydmyk og takket for seg. Det sier alt om som person, sier ordføreren og nevner spesielt dette intervjuet med Manchester United TV:

Også Erling Braut Haaland kan vise til en stor formue etter sitt første år i Borussia Dortmund.

Jærbuen var ikke oppført med formue på skattelisten i 2019, men i 2020 står han oppført med 76,6 millioner kroner i formue.