ARSENAL - NAPOLI 2–0

Aaron Ramsey og et selvmål fra Napoli-stopper Kalidou Koulibaly sikret 2-0 for Arsenal i det første oppgjøret i kvartfinalen i europaligaen torsdag.

Med seieren fortsetter Arsenals imponerende europacup-statistikk på hjemmebane. Laget har bare ett tap på sine 18 siste kamper, og det kom for Östersund for 14 måneder siden.

London-laget glitret i første omgang og gikk rett i strupen på gjestene fra Sør-Italia. Før 25 minutter var spilt hadde Arsenal scoret etter to brudd rundt midtbanen. Ramsey plasserte inn ledelsen etter et mønster-angrep, og Lucas Torreira avsluttet via Koulibaly og i mål.

Med 2-0 har Arsenal et godt utgangspunkt før returoppgjøret neste uke.

Arsenal åpnet kampen best, og etter snaue kvarteret spilt brøt de en dårlig Napoli-pasning på egen banehalvdel. I god gammel stil rullet de rødkledde opp, og etter et nydelig angrep fikk Ainsley Maitland-Niles ballen i sekstenmeteren. 21-åringen orienterte seg og spilte til Ramsey, som plasserte inn ledelsen.

Kun ti minutter etter scoringen snappet Torreira ballen fra Fabian Ruiz midt på Napolis banehalvdel. Uruguayaneren stormet framover og ladet opp en skuddfinte før han avsluttet med venstrefoten. Skuddet gikk mot høyre, men ballen traff kneet til Kalidou Koulibaly og endret retning. Keeper Alex Meret sto utspilt tilbake og måtte se Arsenal doble ledelsen.

Sjanserikt

Hjemmelaget fortsatte med aggressivt press og nektet gjestene å bygge opp spillet. Arsenal var lenge nærmest scoring, men like før pause fikk Napolis Lorenzo Insigne en kjempesjanse. Fra elleve meter hamret dog kapteinen kula langt over mål.

Etter en god Arsenal-omgang, jevnet det seg mer ut etter hvilen. Både Ramsey, Monreal og Maitland-Niles var farlig frampå, men ingen maktet å score. Med drøye kvarteret igjen hadde Piotr Zielinski en gyllen mulighet til å score etter et perfekt innlegg fra Insigne, men polakken bommet på avslutningen fra kort hold.

Vertene kunne satt spikeren i kista og sørget for et enda bedre utgangspunkt før returkampen minutter før slutt. Ramsey klarte derimot ikke å presse kula under tverrliggeren.

Arsenal ligger i øyeblikket på 5.-plass i Premier League, og den vil ikke gi mesterligaplass ved sesongslutt. De jakter dermed også finaleseier i europaligaen, ettersom det gir direkteplass i neste års mesterliga.

Hattrick av 19-åring

Seks andre lag var i aksjon i kvartfinalene i europaligaen torsdag. Chelsea knep seieren borte mot Slavia Praha etter en sen scoring fra Marcos Alonso, og London-klubben har dermed et godt utgangspunkt før returoppgjøret.

For portugisiske Benfica glitret 19 år gamle João Félix hjemme mot tyske Eintracht Frankfurt. Midtbanespilleren scoret tre mål på drøye 30 minutter etter at bortelaget hadde fått en spiller utvist allerede halvveis i første omgang. Benfica vant 4-2.

Kveldens siste oppgjør var helspansk mellom Villareal og Valencia. Gonçalo Guedes sendte Valencia i føringen etter fem minutter, før hjemmelaget utlignet. I kampens siste minutter sikret Valencia et ypperlig utgangspunkt med to scoringer, deriblant en ny Guedes-nettkjenning.