Det skriver Colombias president Gustavo Petro på X, tidligere Twitter, natt til søndag.

Kidnappingen skjedde ifølge colombianske myndigheter i Barrancas i distriktet La Guajira nord i landet lørdag.

Søndag ettermiddag lover politet at de som kommer med tips som vil føre til at faren til Díaz blir reddet, vil bli belønnet med en dusør på 200 millioner pesos. Det tilsvarer 540.000 kroner.

  • Díaz er ikke med i troppen til Liverpool mot Nottingham Forest som startet søndag klokken 15.00. Kampen kan du følge i VG Live!

Før søndagens kamp uttalte Liverpool-manager Jürgen Klopp seg om situasjonen.

– Vi måtte selvfølgelig gjøre en sen endring på grunn av den private situasjonen som involverer Luis Diaz, sa Klopp til Sky Sports.

– Det var en ganske tøff natt. Jeg har aldri opplevd det før. Det er en ny erfaring jeg aldri trengte, sier tyskeren videre.

Diogo Jota løftet opp Díaz’ drakt etter å ha sendt Liverpool i ledelsen mot Nottingham Forest:

Fotballspillerens foreldre skal blitt oppsøkt av væpnede menn på motorsykler da de var på vei hjem, skriver avisen El Tiempo.

26 år gamle Díaz, som også spiller for det colombianske landslaget, har foreløpig ikke kommentert saken.

Liverpool bekrefter at klubben er klar over en pågående situasjon som involverer familien til Diaz i Colombia. Det skriver klubben i en uttalelse.

– Det er vårt inderlige håp at saken løses trygt og så raskt som mulig. I mellomtiden vil spillerens velferd fortsette å være vår umiddelbare prioritet, står det videre.

Colombias myndigheter opplyser at de gjør alt de kan for å finne de ansvarlige etter kidnappingen.

– Fra det øyeblikket regjeringsadvokatens kontor fikk vite om kidnappingen av foreldrene til den colombianske spilleren Luis Díaz i Barrancas-sektoren i La Guajira, har et spesialisert team bestående av påtalemyndigheter, politietterforskere og militæret jobbet for å finne ut hvor de befinner seg, for å avklare fakta og finne de ansvarlige, skriver Colombias regjeringsadvokat i en uttalelse.